пʼятниця, 06 серпня 2010 00:51

Анжеліка Рудницька ніколи не готує за рецептами

Автор: фото: Олександр КУЗЬМІН
  Співачка Анжеліка Рудницька досипає соняшникове насіння до салату з помідорами, перцем та смородиною. Заправляє його рідким медом
Співачка Анжеліка Рудницька досипає соняшникове насіння до салату з помідорами, перцем та смородиною. Заправляє його рідким медом

Співачка Анжеліка Рудницька, 40 років, стала вегетаріанкою більше як 15 років тому.

— У дитинстві, коли в холодильнику не було ковбаси, я говорила мамі, що нема що їсти. Переломний момент настав, коли з сім"єю поїхали у село до знайомих. Нас пригостили запеченим козеням. З вечора ми з ним гралися, воно було таке миле, а на ранок його зарізали і подали на стіл. Звичайно, ми з мамою цього м"яса не їли.

Кілька років співачка їла тільки овочі, фрукти і каші. Каже, важко було на гастролях. Від постійного виснаження почало випадати волосся і ламатися нігті. Тоді в їжу додала яйця, морепродукти, рибу, дещо молочне.

— Зранку п"ю йогурт і зелений чай. Їм вівсянку, творожок з медом та ягодами. У вихідні снідаю омлетом, варю овочеві супи. Ніколи не готую за рецептами. Прислуховуюся до інтуїції, змішую інгредієнти, які мені смакують.

Улюблена страва Рудницької — борщ.

— Мій борщ можна назвати овочевим узваром. Обов"язково додаю квасолю або сочевицю, жменю сухих білих грибів. Зі спецій використовую духмяний перець, лавровий лист, перець-горошок. Коли гриби і квасоля готові, додаю дві порізані картоплини, морквину, половину буряка, чверть капусти, солодкий перець і помідор. Овочі не засмажую, а кидаю сирими. Останнім кладу буряк. Борщ вимикаю, засипаю зеленню. Наостанок — чорнослив. Він добре поєднується з буряком. Заправляю страву олією.

Співачка каже, що любить різну олію, особливо з волоського горіха чи кунжуту. Може приготувати ексклюзивну олію з духмяного перцю, коріандру, лаврового листа, двох зубчиків часнику. Це все потрібно настоювати із соняшниковою олією приблизно два тижні, аби вона набралася пахощів.

Коли приходять гості, Анжеліка готує салат "Що воно за диво". Рецепт придумала сама.

Рве руками пучок салату, ріже помідор, перець великими кубиками, кінзу, кріп, петрушку, базилік. Додає 100 г обчищеного насіння соняшника і 200 г смородини. Для соусу змішує по столовій ложці меду, олії, соку лимона. Солить, перчить і заправляє салат.

— Мед має бути рідкий. Підходить будь-який, окрім гречаного. Він притупляє смак.

Зараз ви читаєте новину «Анжеліка Рудницька ніколи не готує за рецептами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути