Традиційний англійський пудинг готують до різдвяного столу. Його варять на водяній бані або запікають у духовці. Киянка Маргарита Світлакова, 22 роки, із Великої Британії привезла рецепт йоркширського пудингу. Він несолодкий, подається до м'яса та овочів. Має бути ніжний на смак і хрусткий.
— Для тіста беру 200 грамів муки, просіюю через сито в миску. Всередину вбиваю двоє яєць, додаю дрібку солі й трохи меленого перцю. Збиваю міксером до однорідної маси. Окремо в пляшці змішую 200 грамів молока і 100 грамів води. Суміш потроху доливаю до маси. Перемішую, доки розійдуться всі комочки. Хвилин 20 тісто настоюю.
Маргарита розігріває духовку разом із формами для пудингу. Коли добре прогріються, ставить їх на вогонь, додає в кожну олії або масла. Вливає тісто, ставить у духовку на верхню поличку. Запікає 30 хв. до хрусткої скоринки. Коли виймає з духовки тісто здувається. Пудинг їдять гарячим.
— Для солодкого пудингу чотири жовтки, півстакана цукру і 50 грамів розтопленого масла збиваю міксером. Півкіла домашнього сиру перетираю через сито. Помішуючи, потроху всипаю півстакана пшеничних сухарів, щіпку ванілі і солі. Додаю по жмені розпарених родзинок і дрібно нарізаних горіхів.
Господиня окремо збиває білки в густу піну, вливає їх до маси. Змащує форму для пудингу нерозтопленим маслом, посипає цукровим піском. Тісто вливає на третину форми і ставить їх у велику каструлю.
— На дно кладу металічну дощечку. Вливаю води до половини форми, закриваю кришкою. Варю на помірному вогні півгодини. Коли пудинг готовий, добре відстає від країв. На стіл подаю гарячим, поливаю сметаною чи варенням.
Коментарі