
У столичному ресторані "Хорив" на вул. Старокиївській, 10а сніданок готують і подають за 10 хв. Меню діє з 10 до 12 год., має 17 страв. Коштують вони від 8 грн за какао до 29 грн за омлет із беконом та грибами.
— До нас часто приходять на ділові сніданки, — каже бренд-менеджер ресторану Тетяна Белініна, 27 років. — Особливо популярні яйця-пашот на тості під сирним соусом.
Зали ресторану схожі на князівські хороми. Стіни і стеля закладу оформлені справжнім камінням, кованим залізом і дубовим деревом. Скрізь на вікнах — кольорові вітражі. У великому залі на ньому зображений старий Київ із Дніпром. У віп-залі — камін, напроти якого на стіні намальована птиця фенікс. За масивними дубовими столами стоять дерев"яні стільці.
На просторій кухні шеф-кухар Людмила Руденко, 34 роки, на сніданок готує шакшуку — омлет із яєць та помідорів. Додає куряче філе. Страву подають у тонкому хлібі піті.
— На приготування й оформлення йде навіть менше десяти хвилин, — говорить Руденко. На жінці голубий фартух і високий білий ковпак. Темне волосся зібране на потилиці. — І сніданок буде небуденним, оригінальним і ситним.
Людмила дрібно ріже цибулю й одразу перекладає її на розігріту пательню з олією. Доки та смажиться, шеф-кухар ріже на смужки куряче філе, потім — на маленькі кубики. М"ясо додає до цибулі.
— Спеції я люблю тільки наші, домашні, — сіль і перець, — Людмила солить, перчить і ретельно перемішує шакшуку. Далі ріже стиглий помідор кубиками й додає до м"яса. — Чим більше помідорів, тим смачніша страва вийде. Але томати треба різати некрупними кубиками, щоб швидше протушкувалися і страву було приємно їсти. Можна додати часник, але на сніданок він не бажаний.
У пательню на овочі з курятиною Руденко розбиває й ретельно перемішує два яйця. Вони одразу густіють.
Страва нагадує відкриту мушлю
— Піту розрізайте не до кінця, — радить шеф-кухар. Вона обережно крає тонкі круглі хлібці уздовж і півхвилини підігріває у мікрохвильовій печі.
У теплі хлібці Людмила кладе листок салату. Він на сантиметр виглядає. Потім середину піти заповнює шакшукою і кладе на тарілку. Прикрашає зеленим кропом. Страва нагадує відкриту мушлю із перлиною.
— Шакшуку їдять, як бутерброд, руками, — пояснює Руденко. — За смаком її можна полити майонезом чи кетчупом. А піту замінити лавашем.
Цей омлет у піті їдять гарячим. Страва ситна і смачна. Порція коштує 20 грн.
— Яйця-пашот на тостах під сирним соусом готуються ще швидше, — Людмила закладає в тостер скибки білого хліба і ставить кип"ятити воду. — Деякі відвідувачі просять зробити страву на канапках із чорного хліба.
Для сирного соусу в маленькій каструлі Людмила розтоплює вершкове масло, додає тертий твердий сир і трохи сметани. На вогні все перемішує до однорідної густої консистенції. Наприкінці додає подрібнений кріп.
У гарячу воду шеф-кухар ллє оцет. На літр рідини бере столову ложку. Вода має повільно кипіти. Обережно вбиває два яйця. Вони згортаються, спливають наверх і тримаються купи, нагадуючи дві білі хмаринки.
— На маленькому вогні варити 2–5 хвилин, — веде далі Руденко. — Хто любить яйця у смятку, варить менше. Круті — довше. Яйця не солять, бо соус доволі насичений.
Людмила по одному витягує яйця шумівкою і тримає над каструлею, доки стече вода. Далі викладає їх на підсмажені тости жовтком догори й поливає сирним соусом. Він швидко густіє і тягнеться за ложкою. Страву прикрашає зеленню — гілочками кропу, петрушки й листям салату. Порція з двох тостів коштує 15 грн.
Співачка Руслана починає день із салату
Українські зірки снідають переважно овочами, кашами й салатами. Співачка Руслана часто готує собі салат із курятини, селери, яблука й апельсина. Заправляє його гранатовим соком й оливковою олією. Співачка Міка Ньютон вживає овочі на пару й бульйони. У сім"ї телеведучого Ігоря Кондратюка уранці смажать заморожені овочі з яйцями. Останні готує також ведуча Сніжана Єгорова. Вона їх смажить на вершковому маслі у скибці батона. Доповнює сніданок легким овочевим салатом. Дизайнер Андре Тан їсть усе, але у вихідні надає перевагу фруктам.
Під час приїзду до Москви на вручення премії "Муз-ТВ 2008" співачка Дженіфер Лопес замовила на сніданок для себе і своєї групи страви з яєць, млинці, ковбасу, шинку з індички, бекон, різні види хліба, тости, продукти зі злаків, каву, свіжі соки, цільне, знежирене й соєве молоко.
Актриса Джулія Робертс їсть зранку вареного лосося, вівсяну кашу на воді й зелене яблуко. запиває усе мінеральною водою.
Російський актор Валерій Золотухін любить снідати вівсяною кашею.
Коментарі
Тюрьма их ждет!
Все вернется на круги Своя.
Почему все могут только критиковать Януковича? Человек меньше года у руля государства - это не тот период, при котором можно получить супер результаты. Мне кажется, у нас есть будущее с таким президентом, и видно это будет года через три.
Почему же: Бандюкович за время своего правления добился супер результатов!!! Такого беспредела с народом не творил ни один правитель! И если Вам "кажется, у нас есть будущее с таким президентом"- то как говорится: "Земля Вам пухом!", а остальным- не кажется и они называют вещи своими именами и их, если Вы заметили- БОЛЬШЕНСТВО. Есть уверенность, что с такой "политикой покращання" Хаму не долго "править" осталось.
В-дь Одессі:Такий президент зажене країну-тільки в борги,які прийдеться віддавати нашим дітям,внукам і наступним поколінням.І коли прийде нова влада-ти Одесса це побачиш!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Если доживем!
С таким раскладом Через три года.
Население Вымрет!
из таким дауном будут только проблемы оно говорило про покращення но с каждым днем только хуже и хуже
jakcho partija rygioniv na bil'shu polovynu evreji ( zgadajte partiju lenina),- to na nykh a ne na nas chekajut' zagrozy
Пока урка у власти проблем будет только больше.А жизнь всё хуже и хуже
Вчера наше правительство заговорило о планах закупок сливочного масла в Новой Зеландии, и это на полном серьезе ! Будут уменьшины ввозные пошлины... Причиной называется уменьшение собственного производства и возможное увеличение стоимости. Кто то может себе представить, каким будет у нас сливочное масло, доставленное из Новой Зеландии ? ! Пахло и его правительство уже завезли китайскую гречку : цена очень высокая, а гречка та - дерьмо !
Это точно. И будет как в произведении Подерьвьянского: ТАМ МАСЛО ДО...УЯ!
Пускай выговорится! Когда уже мы научимся уважать себя и сдаваться полу-умным Януковичам, Азаровым, Черновецким?
Правильно! Дадим Высказаться. А после. За все спросим.
Этих Голубых Проффессоров - Пидагогов!
... и не сдаваться...
Бывший ректор КИЕВСКОГО НАЦИОНАЛЬНОГО УНИВЕРСИТЕТА ТЕХНОЛОГИЙ и ДИЗАЙНА Головко Дмитрий Богданович половину площадей Университета сдал в аренду торговым структурам, продал банку "АВАЛЬ" общежитие УНИВЕРСИТЕТА (ул. Кутузова, 4а), построил себе коттедж. Сейчас работает в Университете на кафедре метрологии. Господин Табачник помогите вернуть общежитие УНИВЕРСИТЕТУ.
І побудуємо нову вертолітну площадку взамін за пенсії та зарплати різко бідніючого народу!
проблемы будут-100% если к власти придут нормальные честные люди! (а сейчас как в сказке про попа и работника балду про три щелбана - придеться платить по всем счетам )