— Доки триває сезон полуниці, пропоную насолоджуватися сирним десертом. Часу на приготування багато не забере, навіть духовку не доведеться вмикати, — каже 46-річна Надія Шмотолоха з міста Городок Львівської області.
— 250 грамів пісочного печива перемелюю в крихту у блендері. Вливаю 80 грамів розтопленого масла. Перемішую. Масу розподіляю по дну форми, застеленої пергаментом. Ставлю в холодильник.
У 20 грамів желатину вливаю 90 мілілітрів води. Залишаю на 10 хвилин для набухання.
700 грамів домашнього сиру збиваю блендером. Додаю 150 грамів цукрової пудри та 15 грамів ванільного цукру. Вливаю 150 мілілітрів вершків 20-відсоткової жирності. Розмішую.
Желатин ставлю на парову баню для повного розчинення. Через ситечко додаю в сиркову масу.
Половину суміші вливаю у форму й розкладаю 350 грамів цілої полуниці. Далі — маса, що залишилася. Ставлю в холодильник на 3 години до повного застигання.
Виймаю десерт з форми й заливаю шоколадною помадкою. Для цього на паровій бані розігріваю 100 мілілітрів вершків 20-відсоткової жирності та 50 грамів темного шоколаду. Перемішую до утворення однорідної маси та покриваю десерт.
— Таке варення з полуниці — ідеальний варіант. Без тонни цукру, максимум кольору та смаку, чудова густина й мінімум часу при термообробці. Й головний плюс — користь і натуральність, — говорить 36-річна Леся Фанда з Івано-Франківська.
Пісочне печиво перебиваю у крихту
— Кілограм ягід перебиваю блендером і ставлю на вогонь. Додаю 10–15 грамів пектину і 300 грамів цукру. Помішую, щоб не взялося грудкою. Проварюю 2–3 хвилини. Додаю 5–10 грамів лимонної кислоти для активації пектину. Кипляче варення розливаю у стерильні банки. Закатую. Можна готувати й цілі ягоди, але тоді спершу трохи проварити без пектину й цукру.
Коментарі