Трояндове варення не треба варити

Автор: ФОТО НАДАЛА ПОЛІНА ПОЛЬНА
  Для варення пелюстки троянд перетирають із цукром і лимонною кислотою. Тиждень-два тримають на підвіконні, далі — зберігають у холодному місці
Для варення пелюстки троянд перетирають із цукром і лимонною кислотою. Тиждень-два тримають на підвіконні, далі — зберігають у холодному місці

— Ділюся бабусиним рецептом варення, який у родині десятки років незмінний і найсмачніший із того, що я куштувала, — каже 44-річна Поліна Польна зі Львова.

— До 500 грамів пелюсток троянди додаю кілограм цукру, чайну ложку лимонної кислоти або сік двох лимонів. Перетираю все руками. Виминаю, як тісто, доки пелюстки не зіб'ються в мокру грудку, а цукор частково не розтане від тепла рук. Далі можна перебити блендером чи макогоном.

Отриману масу перекладаю у стерильну банку, але не до самого верху. Закриваю кришкою і ставлю на підвіконня грітися на тиждень-два. Накриваю рушником, щоб не потрапляло пряме сонячне проміння. Так цукор повільно розчинятиметься, а варення дозріватиме. Термічної обробки не потребує. Далі зберігаю в холодному місці. Змішане з меленими волоськими горіхами варення годиться для начинки рогаликів і рулетів. Часом додаю ще цедру лимона і трішки коньяку. Виходить смачно.

Зараз ви читаєте новину «Трояндове варення не треба варити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 1
Голосування Як ви облаштовуєте побут в умовах відімкнення електроенергії
  • Придбали додаткове обладнання для оселі задля енергонезалежності
  • Добираємо устаткування та готуємося до купівлі
  • Не маємо коштів на таке, ці прилади надто дорогі
  • Маємо ліхтарі та павербанки для заряджання ґаджетів, нас це влаштовує
  • Певні, що незручності тимчасові і незабаром уряд вирішить проблему браку електроенергії
  • Наша оселя зі світлом, бо ми на одній лінії з об'єктом критичної інфраструктури
  • Ваш варіант
Переглянути