
— Ділюся бабусиним рецептом варення, який у родині десятки років незмінний і найсмачніший із того, що я куштувала, — каже 44-річна Поліна Польна зі Львова.
— До 500 грамів пелюсток троянди додаю кілограм цукру, чайну ложку лимонної кислоти або сік двох лимонів. Перетираю все руками. Виминаю, як тісто, доки пелюстки не зіб'ються в мокру грудку, а цукор частково не розтане від тепла рук. Далі можна перебити блендером чи макогоном.
Отриману масу перекладаю у стерильну банку, але не до самого верху. Закриваю кришкою і ставлю на підвіконня грітися на тиждень-два. Накриваю рушником, щоб не потрапляло пряме сонячне проміння. Так цукор повільно розчинятиметься, а варення дозріватиме. Термічної обробки не потребує. Далі зберігаю в холодному місці. Змішане з меленими волоськими горіхами варення годиться для начинки рогаликів і рулетів. Часом додаю ще цедру лимона і трішки коньяку. Виходить смачно.
Коментарі