Пляцок перемащують тушкованими яблуками

Автор: ФОТО НАДАЛА ІРИНА СКОРУБСЬКА
  Пляцок із киселевих і макових коржів покривають шоколадною помадкою. Залишають на кілька годин у холодильнику, щоб зліпилися шари
Пляцок із киселевих і макових коржів покривають шоколадною помадкою. Залишають на кілька годин у холодильнику, щоб зліпилися шари

— Пляцок "Русалонька" вдався з першого разу, хоч там і багато шарів, — розповідає Ірина Скорубська, 34 роки, зі Львова. — У кремі є масло, але десерт не нудний. Смак балансує яблучна кислинка.

Для макового коржа збиваю шість білків у піну. Не припиняючи, поступово додаю склянку цукру. Тоді кладу шість жовтків і продовжую збивати. Додаю чайну ложку амонію, змішану зі столовою ложкою кефіру. Сиплю 100 грамів борошна і 150 грамів запареного перемеленого маку. Збиваю до однорідності. Викладаю тісто в застелену пергаментом форму. Печу за температури 170 градусів 45–50 хвилин. Розрізую охололий корж горизонтально навпіл.

Для киселевого коржа збиваю шість білків у піну. Не зупиняючись, поступово додаю склянку цукру. Вкидаю шість жовтків, 100 грамів борошна, чайну ложку розпушувача та 80 грамів яблучного киселю. Додаю кілька крапель харчового барвника будь-якого кольору. Печу, як і перший корж, і теж розрізую.

Для крему кип'ячу 500 мілілітрів води та 200 грамів цукру. Додаю 80 грамів пудингу чи картопляного крохмалю, розведеного у 300 мілілітрах води. Не перестаю мішати, щоб крем не збився грудками. Знімаю з плити, коли почне густішати. Охолоджую. Додаю пів кілограма збитого масла. Воно має бути такої ж температури, як решта маси.

Кілограм крупно натертих яблук із трьома столовими ложками цукру тушкую на малому вогні до м'якості. Додаю пачку будь-якого желе й розмішую до розчинення.

Мащу кремом маковий корж і накриваю киселевим. Викладаю половину тушкованих яблук, тоді крем. Накриваю киселевим коржем, знову яблучний шар і крем. Поверх — маковий бісквіт і мащу розтопленим шоколадом. Залишаю в холодильнику на кілька годин, щоб зліпилися шари.

Зараз ви читаєте новину «Пляцок перемащують тушкованими яблуками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути