— Пропоную простий рецепт домашньої курки. В неї неймовірно хрустка скоринка й ніжне м'ясо. А соус песто замість кетчупу додасть нових смаків, — каже 34-річний Олександр Гайналь зі Львова.
— У ступці розтираю чайну ложку меленого чорного перцю та по половині чайної ложки солодкої й копченої паприки, кілька листків чебрецю, чверть чайної ложки куркуми, дрібку коріандру і столову ложку солі. Потім додаю три дрібно порізані зубці часнику і 150 грамів масла кімнатної температури. Перемішую. Дві столові ложки суміші залишаю на потім, а рештою змащую кілограмову курку. Зав'язую ніжки ниткою, всередину кладу пів лимона. Мариную 2 години.
У розігрітій до 250 градусів духовці курку запікаю 20 хв. Зменшую температуру до 200 градусів і готую ще пів години. Далі виймаю, змащую залишеним маринадом і ще 10 хвилин тримаю у режимі "запікання зверху". Так утворюється гарна, золотиста й хрустка скоринка. Подаю із соусом песто. Для нього дрібно порізаний пучок базиліку, три зубці часнику, по 30 грамів тертого пармезану та подрібнених волоських горіхів перебиваю блендером. Солю, перчу за смаком. Доливаю 30 мілілітрів олії, сік половини лимона. Доводжу до однорідності.
Коментарі