Черешневе вино пахне мигдалем

— Вино з черешень — ідеальний напій для жінок. Солодкувате, в міру терпке та міцне, — розповідає 52-річна Тамара Бондаренко з міста Березань Київської області.

— Розминаю 2 кілограми черешень без кісточок. Ягоди не мию, бо на поверхні є мікроорганізми, які викликають бродіння. Для легкого мигдального ­аромату додаю 10 кісточок. Якщо більше — гірчитиме.

Черешні складаю у трилітрову банку й наливаю 200 мілілітрів холодної кип'яченої води. Накриваю пластиковою кришкою, ставлю в тепле й темне місце на три доби. Щодня по три-чотири рази збовтую, щоб маса не закисла. Виймаю ягоди. У рідину додаю 200 грамів цукру та чайну ложку лимонної кислоти. Вона потрібна, щоб уникнути скисання.

На банку надягаю гумову рукавицю з отвором на одному пальці. Ставлю в тепле й темне місце з температурою 22–27 градусів. За два-три тижні про­ціджую вино крізь марлю. Знову переливаю в банку й одягаю рукавицю. Залишаю на місяць у темному місці з температурою 18–20 градусів. Додаю 50 мілілітрів горілки. Проціджую напій і наливаю у скляну пляшку. Вино можна пити за пів року.

Зараз ви читаєте новину «Черешневе вино пахне мигдалем». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути