— Вино з черешень — ідеальний напій для жінок. Солодкувате, в міру терпке та міцне, — розповідає 52-річна Тамара Бондаренко з міста Березань Київської області.
— Розминаю 2 кілограми черешень без кісточок. Ягоди не мию, бо на поверхні є мікроорганізми, які викликають бродіння. Для легкого мигдального аромату додаю 10 кісточок. Якщо більше — гірчитиме.
Черешні складаю у трилітрову банку й наливаю 200 мілілітрів холодної кип'яченої води. Накриваю пластиковою кришкою, ставлю в тепле й темне місце на три доби. Щодня по три-чотири рази збовтую, щоб маса не закисла. Виймаю ягоди. У рідину додаю 200 грамів цукру та чайну ложку лимонної кислоти. Вона потрібна, щоб уникнути скисання.
На банку надягаю гумову рукавицю з отвором на одному пальці. Ставлю в тепле й темне місце з температурою 22–27 градусів. За два-три тижні проціджую вино крізь марлю. Знову переливаю в банку й одягаю рукавицю. Залишаю на місяць у темному місці з температурою 18–20 градусів. Додаю 50 мілілітрів горілки. Проціджую напій і наливаю у скляну пляшку. Вино можна пити за пів року.
Коментарі