четвер, 28 березня 2013 10:54

При ранньому вивченні іноземної мови діти пізніше починають говорити

При ранньому вивченні іноземної мови діти пізніше починають говорити
Вчити іноземну мову можна з 2 років. Фото: abvgdeyka.org.ua

Починати вчити іноземну мову можна з 2 років. Займатися треба щодня по кілька годин.

"Має бути два варіанти: або не вчити взагалі, або вчити дуже інтенсивно, – вважає доцент кафедри англійської філології ВДПУ Анатолій Штифурак, 35 років. – Дві чи три години в тиждень ефекту ніякого не дадуть. Мають створюватись умови "занурення", тобто коли вихователь три-чотири години на день спілкується іноземною з дітьми, тоді результат буде. Коли йде мова про кілька годин на тиждень перед школою чи в першому класі, то я навіть відмовляю від таких занять. Бо потім, у класі сьомому, у них знання такі ж як і в тих, хто додатково не займався зовсім. Гарні результати мають діти, які посилено беруться за вивчення мови у 9-10 класі, але якщо тільки мова йде про велику кількість годин. Ну, і ще є варіанти, коли дитина сама хоче вчити, то звичайно збивати бажання не потрібно і ще коли відстає в школі: перший-другий клас, має одні двійки, нічого не розуміє, тоді звичайно теж підтягувати хоч якось. А так якщо примушувати, то у дитини виробляється негативне ставлення і потім тільки гірше може бути."

Посилене вивчення іноземних мов з дитинства поширене на Заході. Воно не заважає і діти нормально володіють ними. Згідно досліджень може бути єдиний мінус – те, що діти починають дещо пізніше говорити у такому випадку.

"Може бути на рік чи на півроку відставання, але я не думаю, що це велика проблема. Потім коли починають говорити, то ще не можна рота закрити. В мене, наприклад, влітку має народитись дитина, то я відразу жінці сказав, що я буду говорити тільки англійською, а ти українською, хоча вона теж знає англійську. Відповідно, я думаю, що дитина буде двомовною. А російську вивчить само-собою."

Зараз ви читаєте новину «При ранньому вивченні іноземної мови діти пізніше починають говорити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути