середа, 09 травня 2012 10:58

Дошкільнят вчитимуть грати у шахи

Дошкільнят вчитимуть грати у шахи
Фото: cit.ua

4 травня під головуванням міністра освіти і науки, молоді та спорту Дмитра Табачника відбулося засідання колегії Міносвіти, під час якого була схвалена нова редакція базового компонента дошкільної освіти.

За словами начальника відділу дошкільної освіти міністерства Тамари Панасюк, законом "Про дошкільну освіту" встановлено, що зміст дошкільної освіти визначається освітнім стандартом - базовим компонентом дошкільної освіти.

Він передбачає вимоги до рівня розвиненості, вихованості та навченості дитини 6 (7) років перед вступом до школи, що підлягають перегляду та приведенню до сучасного стану не рідше 1 разу на 10 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Табачник провів школярам урок з історії визволення Києва

Попередній варіант базового компонента було прийнято ще в 1998 році.

Міносвіти заявляє, що вперше в новому варіанті базового компонента запропоновано вивчення української мови як державної в дошкільних навчальних закладах національних спільнот на рівні вільного спілкування з іншими дітьми та дорослими, виховання інтересу і позитивного ставлення до української мови.

Крім того, вперше в змісті базового компонента дошкільної освіти представлена ??варіативна частина з освітніми лініями "Комп'ютерна грамота", "Іноземна мова", "Хореографія", "Шахи" та інші.

У вересні 2010 року Кабінет міністрів затвердив концепцію державної цільової програми розвитку дошкільної освіти на період до 2017 року.

Зараз ви читаєте новину «Дошкільнят вчитимуть грати у шахи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути