вівторок, 24 січня 2012 12:36

Дітей не можна називати на честь великомучеників і померлих родичів

Дітей не можна називати на честь великомучеників і померлих родичів

Киянка Ірина Соломіна має івент-агентство з організації сімейних свят. Допомагає організувати і відсвяткувати весілля, родини, хрестини, дні народження. Співпрацює з пологовими будинками у Києві. Там батькам допомагають підібрати імена новонародженим і організувати хрестини.

"Більшість батьків не можуть самостійно підібрати імена немовлятам. На моїх очах зо півсотні подружжя починали сваритися через це ще під час виписки породіль. Деякі мами радяться з лікарями і медсестрами, коли не знають яке з 4 чи 5 імен обрати. Була у грудні торік у нас Даша. Дівчині 20 років, а вже народила другу дитину. Хотіла назвати або Кірою, або Софією, або Крістіною. Зупинилась на Софії, бо так доньку назвала Ані Лорак".

Каже, торік найпопулярнішими жіночими іменами були Анна, Христина, Дарина, Ангеліна і Поліна. Хлопчиків називали Денисами, Богданами, Андріями, Назарами і Кирилами.

"Ім'я новонародженому краще вибирати таке, яке б добре звучати з прізвищем та ім'ям по батькові. Добре, якщо в імені і в імені по батькові буде тільки одна буква "р". Тоді воно звучатиме милозвучно. Вибираючи ім'я для хлопчика, враховуйте той факт, що в майбутньому воно може стати ім'ям по батькові.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Молодшому сину Януковича треба змінити ім'я

Не раджу давати рідкісні імена: Альберт, Альбіна, Ярема, Лука, Саймон, Злата, Каміла, Василина. Вони часто глузливо звучать з українськими і російськими прізвищами.

Хлопчика краще не називати на честь батька, дівчинці не бажано давати ім'я матері. Через це можуть траплятися конфлікти, діти ризикують повторити долю батьків.

Радить давати дітям імена святих, але не великомучеників.

"Дитині, яку назвали на честь великомученика чи великомучениці, буде важко жити і часто доведеться боротися за своє місце під сонцем. Коли вже обрали ім'я малюку, подивіться, що воно означає. Петро – захисник, Анна – милосердна. Краще назвати на честь святого, у день якого дитина народилася. Якщо ім'я не подобається або не підходить, можна дати ім'я святого, день якого припадає на 40 день від народження дитини – тоді якраз хрестять діток".

Просить не давати немовлятам імена родичів, які пропали безвісти або померли раптово, не своєю смертю або важко хворіли перед смертю. Не варто давати ім'я дитині на честь людини, у якої була нещаслива доля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дітей з Нової Зеландії заборонили називати Справедливістю і Гітлером

"У рік Дракона найпопулярнішими будуть подвійні імена Анна-Софія, Галина-Вікторія, Марія-Діана. Одне ім'я дають при хрещені, а батьки і родичі називають іншим іменем. Дане при хрещені ім'я бажано тримати у таємниці. Його повинні знати тільки найближчі – батьки, хресні батьки. Народжених у 2012 році дівчаток називатимуть Ганнами, Дар'ями, Софіями, Ксеніями, Вікторіями і Маріями. Хлопчикам даватимуть імена Данило, Олександр, Андрій, Богдан, Нікіта і Назар".

Зараз ви читаєте новину «Дітей не можна називати на честь великомучеників і померлих родичів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути