середа, 02 жовтня 2013 15:44

Кандидати від влади: точно не робитимуть ставку на "Беркут"

Володимир ОЛІЙНИК, 56 років,  нардеп-"регіонал":

– У виборі кандидатів ми покладаємося на обласні партійні організації. Вони найкраще знають людей на місцях. Висуватимемо від партії, але можемо підтримати й позапартійних. Головний акцент робитимемо на особистість – наскільки вона є успішною й авторитетною у регіоні. З'їзду для висунення кандидатів проводити не будемо. Вони зареєструються, і партія підтримуватиме їх фінансово та організаційно. Можливо, піде і хтось із тих, хто вже балотувався. Захочуть не всі, бо психологічно не всякий готовий ще раз подолати цей шлях. Тому прізвища називати поки що зарано.

Наголошуватимемо на наших досягненнях. Показуватимемо успіх на шляху до євроінтеграції, у деяких реформах – зокрема, в питаннях Кримінально-процесуального кодексу, адвокатури та прокуратури. Шанси на перемогу в наших представників будуть. Бо опозиція висуває тих самих кандидатів. Але вони вже показали себе, дехто – не з найкращого боку.

Віктор РОМАНЮК, 38 років, кандидат в окрузі №94 у Київській області:

– Минулорічний досвід показав, що поле для технологій в окрузі практично безмежне.

В Україні слідчий тричі зупиняв кримінальне провадження. Відмовляється опитувати свідків, приймати документи, відбирати пояснення. Навіть зі мною не спілкується. Це – відкритий саботаж. Ніхто нічого і не робитиме, бо всім – у тому числі слідчим – очевидний замовний характер справи. Зараз готую матеріали до Європейського суду щодо незаконності рішення про мій арешт в Україні.

Аркадій КОРНАЦЬКИЙ, 60 років, кандидат в окрузі №132 у Миколаївській області:

– Віталій Травянко повторно не висуватиметься – йому там немає що ловити. Балотуватимуться потужніші фігури. Це може бути губернатор Микола Круглов, голова обласної ради Ігор Дятлов. Страшні не представники Партії регіонів, а провокатори, яких вона підштовхує в округ. Такі кандидати дезорієнтують виборців, ведуть чорний піар щодо мене. Наприклад, Михайло Соколов (2007-го проходив до парламенту за списком БЮТу. З квітня цього року виконував обов'язки голови Миколаївської обласної організації партії "Батьківщина". Після злиття з "Фронтом змін" його місце посів Тарас Кремінь. – "Країна") робить усе, аби відірвати від мене якомога більше голосів на користь Партії регіонів. Кампанію не припиняє з грудня минулого року. Обклеїв бордами весь округ, вкидає листівки, брудні газети, зустрічається із людьми та обманює їх.

Микола БУЛАТЕЦЬКИЙ, 60 років, кандидат в окрузі №194 у Черкаській області:

– У моєму окрузі будуть технічні кандидати, які працюватимуть на Валентину Жуковську. Офіційно від Партії регіонів вона не піде, бо буде приречена на програш. Тому намагаються сховати, що Жуковська є кандидатом від влади. Але всі розуміють, що її підтримують глава Адміністрації президента Сергій Льовочкін і близький до нього мільярдер Дмитро Фірташ. На минулих виборах вона себе дискредитувала. Але зараз її люди вже фарбують двері в під'їздах.

Леонід ДАЦЕНКО, 50 років, кандидат в окрузі №197 у Черкаській області:

– За час, що минув від виборів, ніхто з політиків не "засвітився" серйозно у моєму окрузі. Я відкрив громадські приймальні в Черкасах, Каневі, Золотоноші й Черкаському районі. Намагався завадити владі зачиняти школи, лікарні, ФАПи.

Чув, що Богдан Губський заявив про бажання балотуватися знову. Це все наводить на роздуми, що від влади піде хтось замаскований під самовисуванця з мішком грошей. Хто це може бути? Поки що не знаю. Балотуватися може губернатор Черкащини Сергій Тулуб.

Його нібито випихають поборотися, але він не горить бажанням. Якщо погодиться, тотально застосовуватиме адмінресурс. Нагне і сільських голів, і керівників підприємств, і директорів шкіл. Щоправда, йому буде важко сховатися за ширму самовисуванця чи "господарника". Бо всі його знають як затятого "регіонала". А настрої в окрузі для Партії регіонів – плачевні.

Юрій ЛЕВЧЕНКО, 29 років, кандидат в окрузі №223 у Шевченківському районі Києва:

–?Поки що не знаю, хто буде опонентом від влади. Відвертих сигналів немає. Може бути Віктор Пилипишин. Він не припиняв свою підкупну діяльність – продовжує роздавати пайки. Є інформація, що влада може використати дві технології: під надуманим приводом не зареєструвати мене кандидатом або запустити в округ псевдоопозиційних кандидатів.

Ми з минулих виборів продовжуємо працювати в окрузі. Багато людей думають, що я є народним депутатом де-юре, тому звертаються по допомогу. Вирішуємо питання щодо незаконних забудов, виселення. Це не можна назвати передвиборною кампанію, бо вона ще не розпочалася. Найближчим часом поінформуємо киян, що вибори призначені на 15 грудня, аби не було проблем з явкою.

Андрій ЗОЛОТАРЬОВ, 48 років, політолог:

– "Регіонали" мають більшість у пар­ламенті, тому ці п'ять округів для них не є принциповими. Але їм важливо показати, що контролюють ситуацію. Тож завдання ставитиметься: "п'ять із п'яти". Побачимо нові обличчя, бо влада маскуватиме своїх висуванців. Не буде таких одіозних кандидатів, як Тетяна Засуха в Київській області чи Віталій Травянко – в Миколаївській. Шукатимуть компромісніші фігури – серед бізнесменів, благодійників та місцевих чиновників. Адмінресурс задіюватимуть не так брутально, як рік тому. Точно не робитимуть ставку на "Беркут".

Віктор НЕБОЖЕНКО, 61 рік, соціолог:

– Влада зробить усе, аби виграти вибори. Але, приміром, губернаторів у кандидати не висуватимуть. Бо якщо вони балотуватимуться, то хто керуватиме адмінресурсом? Це те саме, якби висунути у депутати першого віце-прем'єра Арбузова, секретаря Ради й нацбезпеки Клюєва чи главу Адміністрації президента – Льовочкіна.

Кость БОНДАРЕНКО, 44 роки, історик і політолог:

– Перемогти в цих п'яти округах для влади – справа принципу. Єдиної стратегії не буде. Усе залежатиме від округу, а вони – різні. Партія регіонів проведе соціологічні дослідження, подивиться на найрейтинговіших кандидатів – тільки тоді прийматиме рішення. Шукатимуть насамперед охочих і спроможних перемогти, а вже потім "фарбуватимуть" під них програму. До цих округів буде прикута велика увага, тому влада прагнутиме, аби її кандидати виграли технологічно, а не адміністративно.

Романюка замінить Семерак?

Можливим кандидатом замість Віктора Романюка називають Остапа Семерака.

Семерак – учасник студентської "революції на граніті". Був заступником губернатора Київщини Віри Ульянченко в 2006–2007 роках. Від 2007-го по ­2012-й­ – народний депутат України від БЮТу. На останніх виборах до парламенту балотувався за списком "Батьківщини" під №76, але його місце виявилося непрохідним. Член політради "Батьківщини". Не помічений у комерційних скандалах, власного бізнесу не має.

Мабуть, найактивніше з політиків викривав оборудку з так званими вишками Бойка (бурові вишки, що їх пов'язують із колишнім міністром палива й енергетики, а нині віце-прем'єр-міністром України Юрієм Бойком. – "Країна"). "Вишки" придбали на $150 млн дорожче за їх ринкову ціну. За запитом Семерака, Міністерство внутрішніх справ Латвії відкрило кримінальне провадження щодо відмивання грошей через латвійську банківську систему.

Одружений. Виховує двох дітей.

Остап Семерак своє можливе висунення кандидатом у народні депутати в 94-му окрузі не коментує.

Зараз ви читаєте новину «Кандидати від влади: точно не робитимуть ставку на "Беркут"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути