вівторок, 22 жовтня 2019 09:46

Йому 42 роки, їй 34. Для обох це буде перший секс

В Японії зафіксували найнижчу народжуваність за останні 30 років. За сім місяців 2019-го народилися 518 тисяч немовлят. Торік – 918 тисяч

Кезуо МАСАРА, 57 років, економіст, Токіо:

– Ніколи не був у шлюбі. Працював по 10–12 годин на добу. Матиму достойну пенсію.

2000-го на роботі щоп'ятниці мав ходити на обов'язкові зустрічі для неодружених. Майже половина чоловіків мого віку в компанії були холостяками. Ми вечеряли в ресторані за рахунок фірми, дивилися фільми, обговорювали книжки. Мені це не подобалося. Люблю проводити час на самоті. Але в анкетуванні після п'яти зустрічей кілька жінок зазначили, що зацікавилися мною. Мусив прийти ще на п'ять зустрічей. Після них можна було написати, що мені ніхто не підходить.

Автор: REUTERS
  Дітей вчать поводженню під час землетрусу в токійській початковій школі. Капюшони мають захистити їх від уламків. Навчання проводять щороку
Дітей вчать поводженню під час землетрусу в токійській початковій школі. Капюшони мають захистити їх від уламків. Навчання проводять щороку

Після того курсу склалися три пари. А було понад сотня чоловіків. На сім років молодша колега з інженерного відділу запропонувала мені одружитися. Я думав три тижні. Порахував, що на свою зарплату не зможу утримувати її й дитину. Відмовив. Вона вийшла заміж за рік, народила. Швидко вийшла на роботу, щоб не втратити місце. Іноді жалкую, що не погодився на шлюб.

Майже два роки ходжу до психолога. Перевіряє, чи не страждаю від самотності. Каже, майже чверть чоловіків мого віку – одинокі, ніколи не мали родини. Тобто їх ніхто не відвідує. Я звик. Допомагаю батькам. Татів терапевт сказав, що він може прожити ще років 10. А йому 83. Вони з мамою сподіваються, що матиму родину.

Колега захотів одружитися. Дав оголошення на сайті. За два тижні оформили стосунки. Довкола багато самотніх і чоловіків, і жінок.

Із 25 років ходив до повії. Торік вона померла від раку мозку. Провідував її в лікарні, доглядаю могилу.

Брат має двох нащадків. Старший син загинув 6-річним. Тоді вони вирішили народити ще. Живуть бідно. Усі заощадження витратили на освіту дітей.

Акіко ШІМАЙЯ, 34 роки, репродуктолог, Осака:

– Жінки у середньому мають народжувати по дві дитини, щоб ситуація змінилася. Зараз ця цифра менша за одиницю. Тобто багато родин вирішують не продовжувати рід.

Уряд фінансує лікування безпліддя багатьом парам. Більшість хочуть народити у 31–32 роки. Складно з тими, хто має першу вагітність майже в 40. Жінки багато працюють. Важче зберегти дитину. Уряд замовив дослідження, як знизити ризики народження немовляти з вадами. Нездорових майже ніхто не народжує. Бо їхнє лікування й реабілітація коштують дуже дорого.

Моя спеціалізація – люди, які не мали сексу. Це кожен четвертий дорослий, за статистикою.

18-річних легше переконати, що мати статеве життя – нормально. Важко з тими, кому за 35. Люди змирилися, знайшли вихід своїм бажанням.

Минулого місяця звернулася пара. Хочуть побратися. Але в ліжку нічого не виходить. Йому 42 роки, їй – 34. Для обох це буде перший секс. Ми довго працювали. Врешті вони вирішили, що зроблять штучне запліднення. Чоловік любить порножурнали.

Виховую двох дітей. З обома брала декретну відпустку. На попереднє місце роботи мене не взяли. Виплатили невелику компенсацію.

Юріко САМІ, 33 роки, психолог, Саппоро:

– Маємо агентство з підбору партнера для створення сім'ї. Зазвичай звертаються чоловіки. Жінок учимо знаходити баланс між роботою та особистим життям. На таких зараз великий попит. Показуємо, що можна бути щасливими і без роботи. Деякі дівчата не уявляють себе домогосподарками. А це насправді непогано.

Я працювала у клініці. Із хлопцем зустрічалися вісім років. Він хотів одружитися. Я просила зачекати, поки матимемо фінансову стабільність. Він оженився на іншій. У мене після того серйозних стосунків не склалося.

Незаміжня сестра завагітніла. Переживала, що скажуть батьки. В Японії позашлюбну дитину досі вважають ганебним явищем. Але наша бабуся зраділа. Мати теж підтримала. Інакше не мала б жодного онука.

Атсуші МІШІМА, 38 років, юрист, Йокогама:

– Працювали з дружиною в одній компанії. Коли вирішили мати дитину, вона добре підготувалася. Ще вдень працювала з клієнтами, а вночі народила доньку. Планувала вийти на роботу за місяць після пологів. Але відновлення зайняло півроку. Коли захотіла повернутися, їй пропонували посаду на чотири позиції нижчу.

Тепер працює з жінками, яких дискримінували через вагітність і пологи. Але до рівноправності нам далеко.

Зараз ви читаєте новину «Йому 42 роки, їй 34. Для обох це буде перший секс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути