понеділок, 25 липня 2016 15:20

ЗНО для вступу до магістратури пройшло без порушень

ЗНО для вступу до магістратури пройшло без порушень
tv4.te.ua

Іспити з використанням технологій ЗНО на спеціальність "Право" відбулось без порушень, які вплинули на проведення тестів.

За даними Українського центру оцінювання якості освіти, на участь в єдиному тесті зареєструвалося 1тис. 896 вступників, явка на пункти тестування становила 92%. Тестування відбулося в суботу, повідомляє прес-служба Міністерства освіти.

Тепер до 29 липня кожен абітурієнт - учасник експерименту, у разі виникнення сумніву щодо правильності встановлення результатів, має право подати апеляційну заяву щодо результатів вступних випробувань.

Ці заяви розглядатиме комісія до 1 серпня. Рейтингові списки вузи-учасники експерименту оприлюднять 8 серпня 2016 року, а зарахування на місця державного замовлення відбудеться 12 серпня.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міносвіти знайшло інструмент для покарання плагіаторів

Незалежне тестування відбулося 23 липня. Іспит складався з кількох блоків – "Право" і "Англійська мова". Блок з права містив тести з юридичних дисциплін та загальних правових компетентностей. У експерименті взяло участь 9 вищих навчальних закладів України, серед яких - Відкритий міжнародний університет розвитку людини "Україна", Київський національний університет ім. Тараса Шевченка, Львівський національний університет ім. Івана Франка, Національний технічний університет України "Київський політехнічний інститут", Національний університет "Києво-Могилянська академія", Національний університет "Одеська юридична академія", Національний юридичний університет ім. Ярослава Мудрого, Одеський національний морський університет, Чернівецький національний університет ім. Юрія Федьковича.

Пілотний проект із запровадження вступних випробувань з використанням технологій ЗНО на магістратуру з права проводять спільно Проектом USAID "Справедливе правосуддя", Координатором проектів ОБСЄ в Україні та Міністерством юстиції України.

Нагадаємо, на сайті моніторингу порушень прав викладачів та студентів зареєстрували майже 400 скарг. Більшість стосуються вимагання грошей.

Зараз ви читаєте новину «ЗНО для вступу до магістратури пройшло без порушень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути