Ексклюзиви
пʼятниця, 12 лютого 2021 12:34

Заберіть смартфон і вчіть генерувати ідеї - як виховати дитину креативною

Заберіть смартфон і вчіть генерувати ідеї - як виховати дитину креативною
Заберіть смартфон і вчіть генерувати ідеї - розповіли, як виховати дитину креативною фото: megaboo

За останні 7 років щороку стають затребуваніші спеціалісти з креативним мисленням, які можуть пропонувати нові ідеї.

Такі потрібні в багатьох сферах ІТ, телекомунікаційного бізнесу, маркетингу, продажі, йдеться в дослідженнях аналітиків grc.ua.

Надалі попит на таких спеціалістів зростатиме. Заробітна плата - також.

"Паралельно із відповідальністю дитини й працелюбністю важливо розвивати ініціативність, - каже Gazeta.ua кандидатка психологічних наук, старша наукова співробітниця Інституту соціальної та політичної психології НАПН України Ірина Губеладзе. - Разом із цим вона навчиться генерувати ідеї. Стане самостійна, креативна, створюватиме ідеї стосовно роботи та життя. Згодом братиме відповідальність за ці ідеї на себе".

На думку спеціаліста, креатив і створення ідей варто розвивати з раннього віку. Для цього передусім варто відмовитися від того стилю життя сина чи доньки, який перешкоджає ініціативному розвитку.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Коли дітям треба починати вчити іноземну мову - поради спеціаліста

"Зараз багато дітей залежні від соцмереж. Якщо ви забираєте гаджет, то перші 10 хвилин дитина ходить і плаче, бо не знає що робити. Якщо ви цей період витримаєте і не повернете гаджет, то дитина сама почне шукати собі завдання. Треба, щоб людина вміла шукати завдання для себе", - каже психолог.

У сучасному світі є велика загроза для дітей, які не є ініціативними, не вміють знаходити заняття і живуть у забезпечених умовах. Уже у 20-річному віці в людей із таким дитинством є велика ймовірність виникнення психологічних труднощів і депресій.

"Це велика проблема для батьків, у яких діти у віці 20 років нічого не хочуть робити та не знають, чого хочуть від життя. Це є результатом того, що батьки занадто наситили їх життя в дитячому віці й тепер у них просто немає ресурсу, куди рости. Діти вже не знають, чим себе розважити, а в людини завжди має бути потенціал для розвитку", - говорить Ірина Губеладзе.

З березня 2020 року попит на репетиторів зріс. Затребуванішими стали спеціалісти з тих предметів, з яких є обов'язковим зовнішнє незалежне оцінювання. Популярнішим також стало онлайн-репетиторство.

Зараз ви читаєте новину «Заберіть смартфон і вчіть генерувати ідеї - як виховати дитину креативною». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути