четвер, 28 листопада 2019 17:02

Вперше виділили кошти на обладнання харчоблоків у школах

Вперше виділили кошти на обладнання харчоблоків у школах
400 млн грн виділили на обладнання харчоблоків у школах Фото: telegraf.in.ua

Кабінет міністрів виділив 400 млн грн на обладнання харчоблоків у школах в наступному році.

Відповідне рішення уряд прийняв під час свого засідання 27 листопада 2019 року, повідомляють в МОН.

"Основа Нової української школи - безпечне освітнє середовище. Сьогодні ми маємо статистику, що впродовж навчання у школі майже на 40% зростає кількість дітей із захворюваннями шлунково-кишкового тракту. Це сигнал для нас, що ми, разом із МОЗ, маємо звернути увагу на здорове харчування у школах. Ці 400 млн грн - наш перший крок у цьому напрямі", - сказала міністр освіти і науки Ганна Новосад.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В МОН розповіли про основні зміни в реформах освіти

Всі кошти виділяються на стандартних засадах співфінансування, тобто місцеві бюджети мають докласти свої кошти. Передбачається, що не менш як 30% суми мають додати в місті Києві, містах обласного значення, ОТГ з адміністративним центром у місті обласного значення, а також області.

Також не менш як 10% суми - райони та ОТГ, не менш як 5% суми - села, що мають статус гірських населених пунктів, та населені пункти, розташовані на лінії зіткнення.

Наступного року уряд планує зайнятися вирішенням проблем престижності професії вчителя, залучення до цієї галузі молодих фахівців, а також освітою дітей у малонаселених регіонах.

Зараз ви читаєте новину «Вперше виділили кошти на обладнання харчоблоків у школах». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі