Ексклюзиви
вівторок, 26 грудня 2017 13:15

Від глобального потепління постраждають навіть найвитриваліші істоти

Від глобального потепління постраждають навіть найвитриваліші істоти
Тихоходки - найвитриваліші істоти на землі. Фото: відкриті пошукові мережі

Від глобального потепління можуть постраждати навіть найвитриваліші істоти на землі — тихоходки. Такі висновки вчені опублікували в журналі Journal of Experimental Biology.

У несприятливих природніх умовах тихоходки здатні перебувати у анабіозі кілька років. У цей період їхні біологічні процеси припиняються або настільки сповільнюються, що зникають усі видимі прояви життя. Вони виживають навіть у рідкому гелії і при тискові в тисячі атмосфер, в сірководневих хмарах і під смертельним для живих організмів іонізуючим випромінюванням.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Науковці б'ють на сполох: 2016 рік стрімко наблизив планету до глобального потепління

Незважаючи на це, дослідники встановили, що глобальне потепління буде небезпечним для цих мешканців Антарктики. Такі висновки зробили після дослідження, пише zn.ua. Лабораторні експерименти показали, що поєднання незвично високої температури з підвищеною інтенсивністю ультрафіолетового випромінювання знижувало знамениту виживаність тихоходок. Крім того, тварини, що з'явилися з опромінених яєць, приносили потомство пізніше, менш численне і здорове.

Підвищення температури повітря призведе до загострення хвороб, які переносять комахи та кліщі. Через підвищені температури у багатьох регіонах світу зростають трансмісивні захворювання. Їх передають комахи та кліщі. Так, з початку 50-х років ймовірність поширення лихоманки Денге зросла на 9,4%. Це - гостра інфекційна хвороба з висипами на шкірі.

Зараз ви читаєте новину «Від глобального потепління постраждають навіть найвитриваліші істоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути