Ексклюзиви
вівторок, 15 вересня 2020 11:15

Вчені зробили революційне дослідження про Венеру

Вчені зробили революційне дослідження про Венеру
На Венері виявили ознаки життя. Фото: pixabay

Фосфін, який здатні виробляти деякі живі організми, виявили вчені в атмосфері Венери.

Дослідники вважають, що відкриття може стати революційним, адже є ймовірним доказом життя на сусідній планеті, пише Nature Astronomy, передає "Апостроф".

Науковці наголошують, що в атмосфері Землі фосфін з'являється за рахунок антропогенної діяльності та життєдіяльності анаеробних організмів - до них належать деякі бактерії, гриби, водорості і черви.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені виявили найсильніше магнітне поле у Всесвіті

Також є природні джерела фосфіну, але їх небагато - блискавки, падіння метеоритів і вулканічна активність. Фосфін являє собою безбарвний отруйний газ.

Дослідження атмосфери Венери проводилося за допомогою наземного телескопа Джеймса Кларка Максвелла (JCMT) на Гаваях і системи радіотелескопів ALMA в Чилі в міліметровому діапазоні хвиль.

Модель, яка показала, що деякі екзопланети можуть складатися в основному з алмазу з невеликою кількістю кремнезему, створили вчені зі США. Науковці стверджують, якщо "діамантові" планети дійсно існують, швидше за все, на них немає умов для зародження життя.

Зараз ви читаєте новину «Вчені зробили революційне дослідження про Венеру». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути