четвер, 09 листопада 2017 15:27

Вчені знайшли зв'язок між ожирінням і пластиковими упаковками

Вчені знайшли зв'язок між ожирінням і пластиковими упаковками
Хімікат бісфенол-А, який застосовують при виготовленні пластикових пляшок та упаковок для їжі, може передаватися від матері до дитини через плаценту і молоко. Фото: podrobnosti

Хімікат бісфенол-А, який застосовують для виготовлення пластикових пляшок та упаковок для їжі, може передаватися від матері до дитини через плаценту і молоко.

Про це повідомляє портал Science Daily.

Як з'ясували вчені з університету штату Пенсильванія (США), потрапляння цієї речовини в організм може викликати у плода запалення кишечника і печінки.

До такої гіпотези вчені прийшли після експерименту на кролях. Як показав експеримент, у кролиці-матері, якій щодня вводили близько 200 мг бісфенолу-А, народжується плід із синдромом дірявого кишечника і одноманітною кишковою флорою, що вказує на хронічні захворювання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали продукти для поліпшення пам'яті

"Незважаючи на те, що бісфенол-А потрапив в організм плоду не прямим шляхом, а через плаценту і молоко матері, запалення спостерігалося протягом кількох тижнів. Ми побачили, що тканини кишечника і печінки пошкоджені, метаболітів і кишкових бактерій мало", - говорить Джайра Ванамала, один з авторів дослідження, доцент університету штату Пенсильванія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чим корисна хурма для організму: 5 переваг

Відкриття зв'язку між токсичними хімікатами і запаленнями, як вважає вчений, допоможе детальніше вивчити, наскільки їжа і якість довкілля впливають на появу і розвиток хронічних захворювань, викликаних ожирінням або запаленням.

"Щоб боротися з хронічними хворобами, ми намагаємося зрозуміти, як корисні речовини можуть позитивно впливати на кишкові бактерії і як токсичні сприяють хворобам. Тепер, коли ми бачимо вплив хімікатів на запалення, можна вивчати позитивні і протизапальні продукти. Це, наприклад, фіолетова картопля, і дивитися, як здоров'я матері впливатиме на схильність плода до хронічних захворювань", - додав дослідник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені вирахували ідеальну форму жіночого обличчя

Регулярне вживання газованої води сприяє розвитку метаболічного синдрому, що призводить до цукрового діабету 2-го типу і серцево-судинних захворювань.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли зв'язок між ожирінням і пластиковими упаковками». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути