Ексклюзиви
субота, 21 жовтня 2017 02:50

Вчені знайшли спосіб, як контролювати сни

Вчені знайшли спосіб, як контролювати сни
Сни можна контролювати. Фото: СТБ

Вчені навчилися вводити людей в усвідомлений сон (lucid dream). Більше половини учасників експерименту були успішно введені в усвідомлений сон, що є рекордним показником для досліджень в цій області.

Усвідомлений сон - це стан, в якому людина усвідомлює, що вона спить, і навіть до певної міри впливає на хід сну, - повідомляє Joinfo.

Вчені підтвердили ефективність однієї з методик з контролю за сном, а також довели, що вона ще більш ефективна в поєднанні з іншими методиками.
На жаль, для застосування деяких методик потрібно високотехнологічне обладнання, а інші - далеко не надійні. Сни вважаються потенційним інструментом для лікування душевних травм і боротьби з небезпечною поведінкою.

Інший метод - мнемонічний спосіб занурення в усвідомлений сон (MILD) - включає в себе установку будильника, який розбудить через п'ять годин. Перед зануренням в сон потрібно вимовити фразу: "Наступного разу, коли я засну, я буду пам'ятати, що я сплю". Ті, хто практикує метод MILD також тренуються, уявляючи собі, як це знаходитися в усвідомленому сні.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно ходити, щоб худнути

При комбінуванні методів тестування реальності і MILD, 53 відсотки учасників експерименту змогли зануритися в усвідомлений сон. Причому, 17 відсотків з них могли робити це щоночі.

Зараз ви читаєте новину «Вчені знайшли спосіб, як контролювати сни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути