Ексклюзиви
четвер, 02 листопада 2017 07:00

Вчені вирахували ідеальну форму жіночого обличчя

Вчені вирахували ідеальну форму жіночого обличчя
Вчені з США розкрили параметри "ідеального" жіночого обличчя Фото: Flickr

Вчені з Медичної школи Льюїса Катца Темпльського університету штату Філадельфія заявили про те, що знайшли формулу "математичної краси" у дівчат. Фахівці відзначили, що жінки з серцеподібної формою обличчя найбільш близькі до ідеалу краси.

Результати дослідження опубліковані в журналі Aestethic Surgery Journal.

Автор дослідницької роботи Аллан Валк розповів, що поняття "математичної краси" означає ідеальні контури особи, розміри і співвідношення частин, які в своїй сукупності роблять образ гармонійним, збалансованим і приємним. Обличчя серцеподібної форми є ідеалом молодості, а хірурги орієнтуються на дану форму для омолодження пацієнтів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені назвали продукти для поліпшення пам'яті

Команда вчених провела аналіз 55 фотознімків знаменитостей і встановила "ідеал" краси жіночого обличчя. За версією експертів, відстань між правим і лівим очима має становити 59,2 мм, а між вилицями і очима - 13,1 мм. Довжина носа на "математичному ідеалі" обличчя становить 43,6 мм.

"Нам здалося, що ці параметри могли б бути корисні для лікарів, які намагаються знайти кількісне відображення вікових змін і післяопераційних поліпшень", - додав Аллан Валк.

Південнокорейські вчені з'ясували, що прийом їжі на самоті підвищує ризик виникнення метаболічного синдрому, що приводить до відкладення жиру в черевній порожнині.

Зараз ви читаєте новину «Вчені вирахували ідеальну форму жіночого обличчя». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути