середа, 01 листопада 2017 14:00

Назвали вік, після якого небезпечно мати дітей

Назвали вік, після якого небезпечно мати дітей
Дослідники з'ясували, що ембріони, отримані за допомогою сперми чоловіків старше 50 років, розвиваються на 35% повільніше, ніж зародки від людей до 35 років. Фото - Daily Mail

Американські вчені встановили, що зародки, які були отримані від сперми чоловіків старшого віку, розвиваються повільніше, ніж ембріони, що з'явилися від клітин молодих партнерів.

Про це повідомляє Daily Mail.

Дослідники з'ясували, що ембріони, отримані за допомогою сперми чоловіків старше 50 років, розвиваються на 35% повільніше, ніж зародки від людей до 35 років.

Зародок від більш старшого партнера на 4,3% пізніше досягає стадії бластоцисти, після якої відбувається прикріплення ембріона до стінки матки.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 10 спостереженнь з життя психолога Бориса Херсонського

Висновок зробили на основі аналізу відеозаписів, яких відображено розвиток 3532 ембріонів, взятих у 527 гетеросексуальних пар.

Дослідники з медичного центру Weill Cornell Medicine з'ясували, що з віком сперма чоловіків накопичує мутації, а також показує схильність до анеуплоїдії - ненормальній кількості хромосом в клітині, що підвищує вірогідність зачаття нездорового ембріона.

Психолог Ерік Хазелтайн опублікував у виданні Psychology Today статтю, в якій розкрив причини, за якими у людей виникає бажання зайнятися сексом з іншою людиною. На думку фахівця, потяг пробуджується декількома сигналами, які діють на несвідомому рівні.

Зараз ви читаєте новину «Назвали вік, після якого небезпечно мати дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути