Група італійських вчених довела благотворний вплив шоколаду на мозок, при регулярному споживанні продукту.
Фахівці вивчали наслідки хронічного впливу на активність мозку флавоноїдів (рослинних поліфенолів), що містяться в какао-бобах.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: 7 причин випити чашку кави вранці
Група добровольців щодня вживала шоколад в різних кількостях з періодом від 5 днів до 3 місяців.
Після вживання піддослідними великих і середніх доз шоколаду протягом певного часу, вчені вирішили влаштувати їм перевірку на пам'ять і оживляючу здатність тримати в голові інформацію, яка необхідна для швидкого вирішення логічних завдань. Про це повідомляє Кorrespondent.
Згідно з виведеним результатами і закономірностями, шоколад позитивно вплинув на розумові здібності людини. Також продукт допомагає зменшити ризик вікового погіршення когнітивних здібностей та нейродегенеративних захворювань.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Комаровський порадив 3 простих способи захисту від раку шкіри
Дієтологи переконують, що є ряд продуктів, про які варто забути після 30 років. Інакше не уникнути проблем зі здоров'ям. У цьому віці в чоловіків та жінок організм починає старіти і підвищується тиск. Аби його нормалізувати, краще забути про напівфабрикати, зокрема готові супи.
Коментарі