Ексклюзиви
пʼятниця, 07 липня 2017 08:08

7 причин випити чашку кави вранці
7

Кава не тільки обпалює і бадьорить, але вона і корисна.

Останні роки і десятиліття вчені ретельно вивчали вплив кави на різні аспекти здоров'я.

Виявилося, що кава може бути одним з найкорисніших напоїв на планеті.

Ведеться активне вивчення впливу кави на здоров'я людини. Каву п'ють щодня по всьому світу.
Фото: pinterest
Ведеться активне вивчення впливу кави на здоров'я людини. Каву п'ють щодня по всьому світу.
Ведеться активне вивчення впливу кави на здоров'я людини. Каву п'ють щодня по всьому світу.
Ведеться активне вивчення впливу кави на здоров'я людини. Каву п'ють щодня по всьому світу.
Ведеться активне вивчення впливу кави на здоров'я людини. Каву п'ють щодня по всьому світу.

Gazeta.ua зібрала 7 причин чому потрібно випити чашку кави з ранку.

1. Кава допомагає думати

Більшість вчених сходяться на тому, що кава дійсно може підвищити працездатність, зняти втому і стимулювати розумову діяльність. За все це відповідає кофеїн, який покращує кровопостачання головного мозку. Він є ще і психомоторним стимулятором, збільшуючи активність все того ж мозку. Однак вчені попереджають, що натщесерце кави пити не можна, оскільки в цьому випадку вона практично "відключає" мозок.

2. Кава - кращий напій для бажаючих схуднути

Вважається, що вживання кави дозволяє знизити масу тіла, проте до цих пір було не до кінця зрозуміло, чому так відбувається. Відповісти на це питання спробували вчені з Китаю, що представляють Хуачжунський університет науки і технології. В результаті фахівці прийшли до висновку, що кофеїн знижує апетит і провокує більш активну витрату енергії.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кава в спеку: 3 цікаві рецепти холодного напою

3. Кава знижує ризик розвитку діабету 2 типу

Другий тип діабету є захворюванням, що пов'язане зі способом життя, яке досягло масштабів епідемії. Це захворювання характеризується високою концентрацією глюкози в крові через опір інсуліну або нездатність виробляти інсулін. Каву часто пов'язують зі зниженням ризику розвитку діабету. Зниження оцінюють від 23% до 67%. У 18 дослідженнях брали участь 457 922 людини. Кожна чашка кави в день знижує ризик розвитку діабету на 7%. Чим більше кави, тим менше ризик.

4. Кава знижує шанс розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона

Хвороба Альцгеймера є одним з найпоширеніших дегенеративних захворювань в світі. За результатами досліджень, любителі кави мають на 60% нижче шансів отримати цей розлад головного мозку.

5. Кава як антидепресант

Завдяки вмісту серотину (гормону щастя), кава є антидепресантом. Всього 2 чашки кави в день можуть в три рази зменшити ризик виникнення депресії. Крім того, існує статистика, згідно з якою любителі кави в кілька разів рідше скоюють самогубства, ніж противники цього напою.Той, хто п'є каву, відчуває себе в житті впевненіше, не страждає заниженою самооцінкою, не відчуває необгрунтованих страхів.

6. Вплив кави на секс

На цю тему було проведено досить багато досліджень, які повністю спростували прийняту одним часом думку, що кава може викликати ледь не імпотенцію. Зараз лікарі стверджують, що, навпаки, в невеликих кількостях кави покращує у чоловіків смерматогенез і потенцію. Крім того, встановлено, що одна чашка кави в день може істотно продовжити сексуальну активність жінок після 50 років.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Головний біль вранці — вчені назвали причини

7. Кава корисна для печінки

Печінка вразлива до сучасних пристрастям до алкоголю і фруктози. Цироз печінки - це кінцева стадія її поразки, викликана такими хворобами як алкоголізм і гепатит. В цьому випадку тканина печінки повністю перетворюється в рубець. Численні дослідження показали, що кава знижує ризик розвитку цирозу на 80%, а для максимального ефекту потрібно випивати не менше 4 чашок кави в день. Крім того, кава знижує ризик виникнення раку печінки на 40%.

А ось німецькі вчені з Університету в Єні переконують, що кава захищає чоловіків від облисіння. Вони взяли зразки волосяних фолікул у кількох чоловіків, схильних до ранньої втрати волосся. Помістили отриманий матеріал в розчини з живильним середовищем, в які додали різну кількість кофеїну.

Зараз ви читаєте новину «7 причин випити чашку кави вранці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути