пʼятниця, 07 липня 2017 16:07

Комаровський порадив 3 простих способи захисту від раку шкіри

Комаровський порадив 3 простих способи захисту від раку шкіри
Рак шкіри: Комаровський назавав надійні способи захисту Фото: facebook.com

Сонячні промені крім засмаги можуть на шкірі викликати меланому - раку шкіри. Комаровський розповів, які прості правила допоможуть уберегти себе від цього захворювання.

Останні дослідження американських вчених показали, що використання сонцезахисних кремів без додаткових заходів не захищає шкіру від виникнення меланоми. Люди, які регулярно ними користуються впевнені, що вони повністю захищені від меланоми, але кількість захворювань зростає. Люди повинні розуміти, що захищатися від меланоми потрібно комплексно і варто дотримуватися певних правил.

Перебувати у тіні

Необхідно в сонячні дні уникати відкритого сонця, особливо в найнебезпечніший період: з 12 до 16 години. У цей час навіть знаходження в тіні може виявитися небезпечним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно засмагати, щоб не згоріти

Користуйтеся кремом, але пам'ятай одну річ

Для профілактики меланоми необхідно використовувати сонцезахисний крем. При тому, з фактором не нижче 30.

"Крем - це не панацея від меланоми, і він не захищає тебе на все 100 відсотків. Він - просто ще один захід, який додатково захищає шкіру від фотостаріння. Але ніяк не від раку. Є тільки два речовини, які захищають від сонячних променів. Це оксид цинку і діоксид титану. Якщо в складі крему є одне або друге - значить підходить. Оптимально вибирати крем із захистом 30. Пам'ятай, дітей потрібно мастити кожен раз після купання. Тільки крем не захистить шкіру, потрібно також вибирати правильний одяг і не перебуває на прямому сонце. Діти до 20 років на 80% більше дорослих схильні до утворення меланоми, - запевняє Комаровський.

Носити спеціальний одяг

Якщо уникнути сонця не вийде, підбирайте одяг так, щоб шкіра була максимально захищена. Також уникати синтетичних тканин і сильно вузького одягу.

Зараз ви читаєте новину «Комаровський порадив 3 простих способи захисту від раку шкіри». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути