середа, 15 травня 2019 13:13

В Україні запустили першу онлайн-платформу для вибору професій

В Україні запустили першу онлайн-платформу для вибору професій
В Україні запустили першу онлайн-платформу для вибору професій Фото:ChoiZY

15 травня онлайн-платформа для допомоги школярам у виборі професії ChoiZY починає офіційно функціонувати.

ChoiZY - це безкоштовна профорієнтаційна онлайн-платформа для підлітків. За допомогою лекцій від покоління Y покоління Z може обрати професію. ЇЇ засновники вважають, що чим раніше підліток визначиться зі своїм покликанням, тим успішнішим може стати в майбутньому.

"Створюючи платформу, ми переслідували одну мету. Стерти кордони. Ми надаємо майданчик і для школярів, і для фахівців. Школярі зможуть дізнатися нове про професії та визначитися з майбутнім. Фахівці - поділитися знаннями з молодим поколінням. І все це без кордонів, адже отримати доступ до ChoiZY буде можливим із будь-якої точки світу!"- каже співзасновник онлайн-платформи Олександр Павленко.

Зараз на платформі доступні 10 онлайн-курсів, які може пройти будь-хто. А саме за такими професіями: спеціаліст із готельного бізнесу, стартапер, народний депутат, адвокат, музичний/радіоредактор, журналіст, PR фахівець, IT фахівець, стиліст, проектний менеджер.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Оприлюднили графік проведення ЗНО-2019 за усіма предметами

Засновники говорять, що у майбутньому платформу поповнюватимуть курсами від інших фахівців і компаній. Повинні з'явитися такі спеціальності: режисер, актор, письменник, дизайнер одягу, графічний дизайнер і продюсер.

Серед компаній, які створюють контент для платформи: Premier Hotel Rus', Укрзалізниця, Ernst & Young, Huawei та інші.

Крім безкоштовних, на платформі присутні також платні онлайн-курси. Так, можна пройти профорієнтаційний тест, онлайн-консультацію з психологом щодо проходження тесту і онлайн-консультацію з фахівцем, який допоможе вибрати професію.

Цьогорічна Державна підсумкова атестація (ДПА) стартує 14 травня. Зовнішнє незалежне оцінювання (ЗНО) – 21 травня, повідомили у Департаменті освіти та науки Київської міської державної адміністрації.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запустили першу онлайн-платформу для вибору професій». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути