четвер, 27 червня 2019 12:04

Затвердили кількість бюджетних місць для вступників

Затвердили кількість бюджетних місць для вступників
Кількість бюджетних місць для вступників на бакалаврат та магістратуру затвердили Фото: Сайт города Славянска

Кабінет міністрів оголосив обсяги державних місць на підготовку фахівців, наукових, науково-педагогічних і робітничих кадрів.

2019-го державне замовлення на підготовку молодших спеціалістів складатиме 36 732 місця, для бакалаврів - 79 854 місця, магістрів - 55 379 місць.

Держзамовлення для бакалаврів цьогоріч зросло на 899 місць. Усе через збільшення кількості випускників шкіл.

"За нашим поданням Мінекономіки цьогоріч збільшило замовлення на інженерні спеціальності, а також спеціальності природничо-математичного циклу. Аналіз ринку праці свідчить, що фахівці з цією освітою є не тільки затребуваними, але й добре оплачуваними. Тобто вже після завершення навчання випускник зможе швидко працевлаштуватися і заробляти реальні кошти", - повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Склав/не склав": оголосили порогові бали для трьох предметів на ЗНО

Порівняно з 2018 роком держзамовлення на бакалаврів на спеціальність біомедична інженерія збільшилось на 26,3%, біотехнологію та біоінженерію - 25%, статистику - 14,3%, суднобудування - 13%, матеріалознавство - 12,5%, електроніку - 9,1% та освіту - 5,02%.

Однак Кабінет міністрів скоротив кількість місць держзамовлення на соціальні та поведінкові науки на 1,5%. Зокрема, на спеціальності економіка - 3,6% і політологія - 1,2%. Скоротили також і управління та адміністрування на 3,2%. Так, кількість бюджетних місць 2019-го зменшилась за спеціальністю облік та оподаткування на 2,7%, фінанси, банківська справа та страхування - на 3,5% і менеджмент - 3,8%.

Обсяг державного замовлення для магістрів медичного, фармацевтичного та ветеринарного спрямування цьогоріч складає 5804 місця.

За освітнім ступенем "Магістр" для вступників на основі диплома бакалавра кількість бюджетних місць скоротилася на 11,0%, порівнюючи з минулим роком.

Зараз ви читаєте новину «Затвердили кількість бюджетних місць для вступників». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути