вівторок, 15 серпня 2017 20:57

Усі першокласники навчатимуться за новим стандартом - Гриневич

Усі першокласники навчатимуться за новим стандартом - Гриневич
Усі першокласники України 2018 року вчитимуться по новому державному стандарту початкової освіти. Фото: Міністерство освіти і науки України

Усі першокласники України 2018 року вчитимуться за новим державним стандартом початкової освіти.

Про це повідомила міністр освіти і науки Лілія Гриневич на селекторній нараді в Дніпрі з питань підготовки до нового навчального року.

"До масштабного запровадження стандарту повинні пройти перепідготовку понад 22 тисячі вчителів. Зараз йде доопрацювання модельного курсу для цих вчителів, а також розробка дистанційній складової їхнього навчання. Однак слід пам'ятати, що досить значна частина обов'язків з організації перепідготовки ляже на плечі інститутів післядипломної педагогічної освіти, які знаходяться під керівництвом місцевих органів влади", - зазначила міністр.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Для кожного учня з особливими потребами розроблять індивідуальний план

За словами Гриневич, більшість областей відповідально поставилися до підготовки початкових класів в 100 школах, які пілотуватимуть новий держстандарт початкової освіти цього року.

Міністерство освіти і науки України пропонує Кабміну передбачити в проекті державного бюджету на 2018 рік на реформу шкіл 1,848 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Усі першокласники навчатимуться за новим стандартом - Гриневич». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути