пʼятниця, 23 березня 2018 16:21

Усі перші класи в Україні безкоштовно отримають набори LEGO

Усі перші класи в Україні безкоштовно отримають набори LEGO
Всі українські першокласники отримають ігрові набори - Міносвіти Фото: bigkiev

Всі перші класи в Україні, які навчатимуться з 1 вересня 2018 року, безкоштовно отримають набори LEGO. Вони допоможуть впроваджувати ігрові та діяльні методи навчання в освітній процес.

The LEGO Foundation безкоштовно забезпечить наборами майже 17 тис. шкіл з усієї України протягом 2018-2019 року. Також компанія допоможе педагогам оволодіти методиками для ефективного використання конструкторів у навчанні, повідомляє прес-служба МОН.

"Ми цінуємо партнерство з Україною і сподіваємося, що ця співпраця допоможе дітям розвивати вміння і навички, які забезпечать у майбутньому здатність особистості успішно вчитися", - зазначив віце-президент The LEGO Foundation, голова програми "Товариства навчання через гру" Каспер Оттоссон Канструп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, скільки іноземних студентів вчиться в Україні

Перша вантажівка з безкоштовними наборами LEGO для 100 шкіл, що пілотують новий Держстандарт за реформою Нова українська школа, виїхала з Данії до України 20 березня.

Перші набори потраплять в Україну до 31 березня. Перші класи отримають набори "Шість цеглинок" для кожного учня та по набору LEGO Play Box на кожен такий клас.

"Вчителі матимуть більше можливостей застосовувати пошукові методи навчання, стимулювати дітей до навчання у більш цікавий та належний для цієї вікової групи спосіб. Просто уявіть собі, ці набори отримають усі українські школи. Це будуть школи і в великих містах, і в маленьких містечках; і в центральній Україні, і в гірських районах західної України, і на лінії зіткнення на донбасі. Це дуже серйозна допомога для нас", – каже Міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Назвали дату реєстрації на ЗНО в магістратуру

Фізику, хімію, астрономію, біологію, екологію та географію об'єднають в 1 курс "Природничі науки". Він буде експериментальним. Його введуть з нового навчального року в 10-х класах гуманітарного спрямування.

Зараз ви читаєте новину «Усі перші класи в Україні безкоштовно отримають набори LEGO». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути