середа, 25 липня 2018 17:48

Українські школярі вибороли три медалі на Міжнародній олімпіаді

Українські школярі вибороли три медалі на Міжнародній олімпіаді
Українські переможці на Міжнародній учнівській олімпіаді з біології в Тегерані. Фото: Facebook

Українські школярі вибороли три медалі в Тегерані на Міжнародній учнівській олімпіаді з біології.

Всі учасники виконували теоретичні та практичні завдання, за результатами яких визначили місце кожного у загальному рейтингу, передає "Урядовий портал".

У змаганнях взяли участь близько 300 школярів із 71 країни світу. Україну на олімпіаді представляли: Ісакова Лада з Києва. Вона отримала срібну медаль. Євтушок Владислав з Хмельницької області виборов бронзову медаль. Трохимчук Роман з Київської області привіз бронзову медаль. Також участь в олімпіаді брала Ірина Поплевічева з Києва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Наймолодший гросмейстер та юна винахідниця - видатні діти України

Міжнародна олімпіада з біології - щорічне всесвітнє змагання з біології для школярів, які перемогли в національних олімпіадах. Усі учасники оцінюються в форматі індивідуального заліку за результатами випробувань. Теоретичні і практичні завдання олімпіади охоплюють ключові розділи біології: клітинна і молекулярна біологія, анатомія і фізіологія рослин, анатомія і фізіологія тварин і людини, етологія, генетика, еволюція, біосистематика.

Переможців привітала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич у Facebook.

Чотири золота, два срібла і четверте місце у загальному рейтингу – такі здобутки українських школярів на міжнародній олімпіаді з математики, яка відбулася у Румунії. Участь у міжнародному змаганні взяли діти зі ста країн світу.

Зараз ви читаєте новину «Українські школярі вибороли три медалі на Міжнародній олімпіаді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути