четвер, 02 листопада 2017 09:50

Тіло пробили наскрізь залізним прутом: розкопали могилу відьми

У Німеччині під час будівництва дороги в передмісті міста Цайц робітники натрапили на могилу невідомої дівчини. На місце знахідки одразу приїхала поліція та археологи, які визначили, що могилу викопали ще між 500-м та 751-м роками.

Те, що вони там побачили, шокувало. В могилі лежали рештки дівчини 16-18 років. Вона лежала обличчям вниз, зі зв'язаними за спиною руками. Її тіло було прибите до землі залізним прутом, який наскрізь пробив її спину.

Автор: dpa
  У Німеччині розкопали могилу відьми
У Німеччині розкопали могилу відьми

Керівник розкопок Сусанна Фрідріх поки дуже обережна в спілкуванні з пресою: вона відмовилася говорити про знайдені поховання як про сенсаційні, вважаючи за краще називати їх "незвичайними", пише "Обозреватель". Проте, вивчивши кістки, знайдені у могилі, науковці дійшли сенсаційних висновків стосовно такого жорстокого поховання дівчини.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як впізнати відьму, якщо ви живете в XVI столітті

"Можливо, дівчина була похована таким чином, щоб її душа не змогла покинути могилу. Можливо, ця дівчина була інвалідом, або у неї були якісь фізичні особливості. Або вона володіла особливими, незрозумілими на ті часи здібностями, які здавалися страшними. Або її просто вважали відьмою ", - поділилася Сусанна Фрідріх.

Автор: dpa
  Вона лежала обличчям вниз, зі зв’язаними за спиною руками. Її тіло було прибите до землі залізним прутом, який наскрізь пробив її спину
Вона лежала обличчям вниз, зі зв’язаними за спиною руками. Її тіло було прибите до землі залізним прутом, який наскрізь пробив її спину

Причина такого поводження також може бути у походженні дівчини.

"Дівчина похована головою на схід, а не на захід, як було прийнято. Залізний прут протикає спину і груди, прибиваючи тіло до землі. За деякими віруваннями це не дає покійній воскреснути. Поховання обличчям вниз переслідувало ту ж мету: відвести мертву душу від живих", - додала Фрідріх.

Рештки дівчини направили на лабораторні дослідження. Вони і допоможуть виявити, яка з версій археологів найбільш ймовірна.

Чаклунки бувають по роду та навчені. Відьмою по роду була сьома підряд дівчина в сім'ї. Тоді було нормою 16 дітей у родині. Сьому доньку намагалися після народження втопити. Вважали, що сім'ї вона принесе нещастя. Тепер задатки до чарування мають дівчата, що народилися у третьому невінчаному шлюбі по жіночій лінії. Теперішнє покоління підпадає під цю характеристику. Бо за радянських часів мало хто вінчався в церкві. Навченим відьмам потрібно побувати на шабаші і вивчити сильні промови та закляття.

Зараз ви читаєте новину «Тіло пробили наскрізь залізним прутом: розкопали могилу відьми». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути