четвер, 28 січня 2016 00:38

Як впізнати відьму, якщо ви живете в XVI столітті

Як впізнати відьму, якщо ви живете в XVI столітті

Як слід чинити добропорядним англійцям, бажаючим вберегти суспільство від єресі і чаклунства, якщо вони живуть в XVI або XVII столітті
1.Придивіться уважно до сусідок
2.Підозри може викликати не тільки літня, але і молода жінка, особливо та, що відома розпусним способом життя: живе разом з чоловіком, не вступаючи з ним у законний шлюб, є коханкою священика, володіє публічним будинком або просто шинком, де зупиняються солдати і торговці.
3.Поспостерігайте, не звертаються чи до підозрюваної відьми за допомогою місцеві жителі або незнайомі люди. Поговоріть з цими відвідувачами, дізнайтеся цілі їх візитів (особливо підозрілими слід вважати прохання про зцілення від невиліковних хвороб, про допомогу у пошуках зниклих або вкрадених речей, про пророкування майбутнього)
4.Спробуйте потайки проникнути в житло передбачуваної відьми. Озирніться там уважніше: вивчіть горщики на печі, переверніть ліжко і відкрийте скрині, загляньте у погріб. Якщо буде потрібно звернутися до суду, то знайдені речі згодяться вам в якості доказів.
5.Запросіть вашу підозрювану скупатися в річці або в ставку. Справжня відьма охоче піде на це, оскільки вона ніколи не тоне. Разом з тим спільне купання дозволить вам ще краще оглянути її тіло на предмет виявлення таємних диявольських знаків.

6.Якщо ж обставини перешкодили і вам не вдалося виконати жодне з даних розпоряджень, однак ваші підозри міцніють з кожним днем, вам слід звернутися до суду, склавши належний донос. Порушивши кримінальну справу, судді самі проведуть всі перераховані вище процедури: встановлять за обвинуваченої спостереження, проведуть особистий огляд, організують показове купання, зберуть речові докази, знайдуть свідків - і відправлять винну на вогнище.

Зараз ви читаєте новину «Як впізнати відьму, якщо ви живете в XVI столітті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути