середа, 21 липня 2021 17:21

Технологічний прорив України реальний за умови прозорої співпраці держави й бізнесу та інвестицій в освіту — Тронь

  Інвестор Сергій Тронь: "Щоб змінити статус країни-IT-експортера, потрібно закласти фундамент"
Інвестор Сергій Тронь: "Щоб змінити статус країни-IT-експортера, потрібно закласти фундамент"

Паростки процесів із розробки штучного інтелекту в Україні є, однак загалом в країні інтерес до теми слабкий. Надто, якщо порівняти з Китаєм або США, у розпорядженні яких потужні наукові центри, цілковита підтримка держави та вільний доступ до різного роду даних.

Про це розповів в інтерв'ю "Українським новинам" підприємець та інвестор Сергій Тронь.

"Наразі ми, ймовірніше, виконавці, задіяні в операційній, а не стратегічній роботі. Ті ж Штати формують левову частку технологічного попиту в нашій країні", — пояснив Сергій Тронь.

Як зазначив бізнесмен, робота, яку сьогодні виконують українські спеціалісти, варіюється від розробки програмного забезпечення для мобільних телефонів до ігор, фінансових технологій, програм для сфери охорони здоров'я, штучного інтелекту та розбудови інфраструктури дата-центрів. В результаті, за його словами, 100 компаній зі списку Fortune 500 є клієнтами української IT-галузі.

"Щоб змінити статус країни-IT-експортера, потрібно закласти фундамент. Усе починається з освіти. Наших спеціалістів вчать за кордоном, потім "хантять", наш потужний ресурс працює на експорт. Світовий досвід демонструє, що якщо країна не стимулює технологічні зміни в економіці, не зацікавлена в освіті й підготовці потужних кадрів, "проїдає" природні ресурси та експлуатує застарілі галузі, вона швидко перетворюється на аутсайдера і не може конкурувати з іншими", — наголосив Сергій Тронь.

Повний текст інтерв'ю доступний на сайті інформаційного агентства.

Зараз ви читаєте новину «Технологічний прорив України реальний за умови прозорої співпраці держави й бізнесу та інвестицій в освіту — Тронь». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути