Ексклюзиви
пʼятниця, 25 червня 2021 10:09

"Святий Грааль": учені відповіли на головне питання сучасної космології

Перші зірки в космосі з'явилися через 250-350 млн років після Великого вибуху. Тоді ж відбувся так званий космічний світанок.

Відповідне дослідження зробили вчені королівського астрономічного товариства, передає ВВС. Це відповідь на одне з найбільших питань у сучасній космології.

"Це просто Святий Грааль. Ми змогли озирнутися доволі далеко, щоб побачити найперше покоління зірок і галактик. Тепер маємо перші переконливі докази того, коли саме Всесвіт уперше занурився в зоряне світло", - заявив професор Річард Елліс з Університетського коледжу Лондону.

Пошук "космічного світанку" був справою його життя.

Автор: RALF KAEHLER/TOM ABEL
  Моделювання того, як виглядала б одна з перших зірок
Моделювання того, як виглядала б одна з перших зірок

Команда проаналізувала шість найвіддаленіших галактик, які одними з найперших зʼявилися у Всесвіті. Обчислюючи їхній вік, учені розрахували початок "космічного світанку" — часу, коли сформувалися перші зірки. Дослідженням керував доктор Ніколас Лапорт з інституту астрономії Кавлі в Кембриджі. Він каже, що "космічний світанок" — вирішальний момент в історії Всесвіту.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У 100 разів більша за Сонце: у центрі галактики знайшли унікальну зірку

На мапи National Geographic відтепер наноситимуть п'ятий океан. З 1915 року випускають мапи, де зазначені чотири океани: Атлантичний, Тихий, Індійський і Північний Льодовитий. 8 червня, у Всесвітній день океанів, картографи визнали, що є ще Південний океан.

Зараз ви читаєте новину «"Святий Грааль": учені відповіли на головне питання сучасної космології». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути