неділя, 02 жовтня 2022 21:29

Створили унікальний метод виготовлення чіпів

Створили унікальний метод виготовлення чіпів
Чіпи навчились виготовляти за допомогою 3D-друку. Фото: eastnews.ua

Вчені шведського Королівського технологічного інституту навчились виготовляти електронні схеми та сенсори за допомогою 3D-друку.

Їх можна буде використовувати у багатьох електронних пристроях, від мобільних телефонів до автомобільної техніки, а також в авіаційній промисловості та у машинобудуванні, повідомляє інститут.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Маск буде імплантувати чіпи в людський мозок

"Щойно розроблена технологія 3D-друку може бути вигідною за ціною для виготовлення спеціальних електронних "механізмів", які можуть бути розміром у комаху, та використовуватися для використання у сучасних пристроях робототехніки, у медичних приладах та в інших сферах", – йдеться у повідомленні.

Нову технологію розробили на вже винайдених принципах двофотонної полімеризації. За її допомогою виробляють дуже дрібні об'єкти розміром у кілька сотень нанометрів, але без сенсорних якостей. Для цього використовується техніка, що називається тіньовим маскуванням. За її допомогою створюють контактні елементи шляхом мікроскопічного напилювання металу-провідника.

За допомогою цього методу протягом кількох годин можна створити десятки малих електронних форм з використанням відносно недорогих виробничих пристроїв.

Імплант малих розмірів з системою бездротової підзарядки створили в Корейському інституті передових технологій.

В його основі м'які та біовмісні матеріали, завдяки чому можна довго керувати деякими реакціями мозку без заміни акумулятора.

Зараз ви читаєте новину «Створили унікальний метод виготовлення чіпів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути