Ексклюзиви
вівторок, 04 лютого 2020 12:49

Студенти зможуть переслухати курс, якщо провалять іспити

Студенти зможуть переслухати курс, якщо провалять іспити
Студенту дозволять переслухати навчальний курс, якщо він не складе іспити Фото: Студвей

Завдяки новому закону про вдосконалення вищої освіти українські студенти зможуть офіційно перездавати іспити і повторно прослуховувати навчальні курси.

Для цього студентам необхідно заплатити в касі університеті, передає Радіо НВ.

"Я сам колись пройшов через таку практику, хоча в той час вона була напівлегальна, - говорить заступник міністра освіти і науки Єгор Стадний. - У Києво-Могилянській академії я на третьому курсі свідомо вирішив не захищати курсову роботу, тому що у мене було на два-три навчальні години більше допустимого навантаження на тиждень. Я не встигав і знав, у чому мій інтерес - нормально захистити курсову роботу, а не "тяп-ляп", тому хотів це зробити в наступному році. Так я отримав незалік за курсову роботу і, звичайно ж, "злетів" з стипендії. Але це було моїм свідомим вибором. У наступному році на початку семестру я заплатив університету, здається, 300 гривень, за перездачу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стартує реєстрація на ЗНО

За його словами, вага навчальних дисциплін або курсових робіт вимірюється в так званих кредитах Європейської кредитно-трансферної системи - ECTS.

"Я офіційно заплатив в касу університету гроші за дозвіл ще раз спробувати здати курсову. В даному випадку це курсова, але в інших випадках це може бути дисципліна, - додає заступник міністра освіти і науки. - Тобто можна офіційно заплатити в касу університету для того, щоб університет виплатив викладачеві зарплату і студент ще раз міг прослухати цю дисципліну і підійти до іспиту. Тоді він приєднується до того молодшому курсу, який слухає цю дисципліну в наступному році, і з ним відвідує пари і здає іспит. Таким чином, це дисциплінування і студентів, і університетів".

Вартість послуги вираховується від суми конкретної дисципліни в кредитах, яку перераховують в гривні.

3 лютого розпочинається реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні 2020-го.

Зараз ви читаєте новину «Студенти зможуть переслухати курс, якщо провалять іспити». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути