вівторок, 14 листопада 2017 12:58

Повідомили, скільки дітей з Донбасу навчаються дистанційно

Повідомили, скільки дітей з Донбасу навчаються дистанційно
З Луганської області дистанційну освіту отримують 747 учнів. З Донецької - 2238.

Збільшилася кількість школярів з тимчасово непідконтрольних територій Донбасу, які навчаються дистанційно в Україні.

Про це повідомляють у Міністерстві освіти і науки України.

Так, минулого навчального року з Луганської області дистанційну освіту отримували 747 учнів. Тоді як позаминулого - 487.

У Донецькій області кількість таких школярів збільшилася з 1 651 до 2 238.

Забезпечення якісних освітніх послуг для дітей з тимчасово непідконтрольних та окупованих територій - один із пріоритетів Міносвіти, каже перший заступник Міністра освіти і науки України Володимир Ковтунець

"Зараз ми працюємо над тим, щоб удосконалити систему дистанційної освіти в Україні та спрощену систему вступу до вишів і ПТУ через освітні центри "Донбас-Україна" та "Крим-Україна". Міністерство також проводить моніторинг якості освітніх послуг у переміщених вузах. Спеціально створена комісія має визначити, якої реальної допомоги та підтримки потребують сьогодні переміщені університети, та запропонувати їм вирішення проблемних питань", – каже Володимир Ковтунець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як наступного року зростуть зарплати вчителів

Крім того, МОН планує розробити та затвердити Положення про дистанційну освіту в середній школі. У ньому слід передбачити навантаження і тарифікацію вчителів, які здійснюють дистанційне навчання, обмежити кількість учнів у класі тощо.

До вузів зарахували 1550 абітурієнтів з непідконтрольних частин Донецької та Луганської областей. Це на третину більше, ніж минулого року. Усі абітурієнти вступали до українських вищих навчальних закладів через освітні центри.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки дітей з Донбасу навчаються дистанційно». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути