неділя, 16 червня 2019 15:16

Школи вбудовуватимуть у багатоповерхівки

Школи вбудовуватимуть у багатоповерхівки
Найбільш переповнені школи у Чернігові. Фото: Євген Капустін / Pixabay

В Україні планують узаконити будівництво початкових шкіл у багатоповерхівках.

"У нових будівельних нормах ми вже дозволили робити вбудовані в житлові будинки дитячі садки. Зараз перебуваємо на порозі рішення, щоб також дозволити можливість робити вбудовані школи до 4-го класу включно. Адже міста ущільнюються, тому потреба в школах і садках буде тільки збільшуватися", – заявив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства Лев Парцхаладзе.

Нині мінімальний розмір ділянки, де можна побудувати школу, становить 1,4 га. Але у центрі великих міст, в умовах щільної забудови виділити таку площу майже неможливо.

За словами Парцхаладзе, найбільше переповнені школи у Чернігові - 50,5% навчальних закладів, Луцьку - 50%, Рівному - 50,7%, Тернополі - 49,1% та Києві - 29%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Які зміни чекають на українців у перший місяць літа

При проектуванні таких шкіл мають бути обов'язково виконані пожежні, санітарні та інші умови, інсоляція та шумоізоляція приміщень.

Пропозицію підтримують Міністерство освіти і науки України, ДСНС та інші профільні відомства.

Прийняли нові будівельні норми стосовно підземних паркінгів у новобудовах. Тепер підземні стоянки зможуть сягати 9-ти поверхів, повідомляє 24канал.

Зараз ви читаєте новину «Школи вбудовуватимуть у багатоповерхівки». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі