понеділок, 03 вересня 2018 15:24

Школам і дитсадкам заборонили влаштовувати платні розваги для дітей

Школам і дитсадкам заборонили влаштовувати платні розваги для дітей
Навчальні заклади можуть надавати платні послуги в школах і садочках в позанавчальний час

Міністерство освіти і науки України заявило, що державні та комунальні навчальні заклади можуть надавати платні послуги в школах і садочках у позанавчальний час. У тому числі у канікули, святкові та вихідні дні.

Про це розповіли в Міносвіти, повідомляє "Українська правда".

У міністерстві заявили, якщо заходи в школах або садочках не фінансують за рахунок загального фонду державного та місцевих бюджетів, тоді платні послуги в сфері охорони здоров'я, відпочинку, дозвілля, оздоровлення, туризму, фізичної культури та спорту і платні концертно-видовищні заходи повинні проходити в будь-який час, тільки не в урочний.

"Як приклад, є фотографи з мавпочками і вони не можуть приходити до школи під час уроків і надавати свої послуги. Також це стосується платних спектаклів, концертів тощо", - пояснили в Міносвіти.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Чому Нова українська школа опинилася під загрозою

Додаткові комерційні послуги у навчальних закладах регламентовані постановою уряду №796 "Про затвердження переліку платних послуг, які можуть надаватися навчальними закладами, іншими установами та закладами системи освіти, що належать до державної та комунальної форми власності". Також спільним наказом Міністерства освіти і науки України, Міністерства економіки України, Міністерства фінансів України "Про затвердження порядків надання платних послуг державними та комунальними навчальними закладами".

У МОН пояснили, що навчальний заклад зобов'язаний безкоштовно надати замовнику повну, доступну та достовірну інформацію про порядок і умови надання конкретної платної послуги, її вартості, порядку і строку оплати.

Міністр освіти і науки Лілія Гриневич закликала педагогів і школярів 5 і 10 класів користуватися протягом 1,5 місяців підручниками з електронної бібліотеки МОН через неврегульовані проблеми з експертизою та друком 4 підручників.

Зараз ви читаєте новину «Школам і дитсадкам заборонили влаштовувати платні розваги для дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути