понеділок, 29 травня 2017 15:50

Шкільні підручники публікуватимуть в інтернеті

Шкільні підручники публікуватимуть в інтернеті
Копії усіх шкільних підручників безкоштовно оприлюднять у інтернеті Фото: znaj.ua

Електронні версії усіх підручників, надрукованих за рахунок державних коштів, безкоштовно оприлюднять у інтернеті. Повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вилучать підручники з картою Криму у складі Росії

"Ми розуміємо, що паперовий підручник – не зовсім те, що задовольняє всіх дітей. Паралельно ми закликали видавництва спільно з українською асоціацією книговидавців, щоб усі без винятку електронні версії підручників, створених за рахунок платників податків, були безкоштовно оприлюднені в інтернеті", – сказав держсекретар Міністерства освіти й науки Павло Полянський під час Національної тристоронньої соціально-економічної ради.

Завдяки такій ініціативі доступ до навчання матимуть усі діти, зокрема ті, які проживають на тимчасово окупованих територіях.

"Сьогодні в усіх договорах, які ми укладаємо з видавництвами щодо друку підручників, прописано, що вони мають надати нам також електронні версії цих книжок. Хрестоматії для літературного читання (для 1-4 класів) уже є у відкритому доступі на сайті Міністерства освіти. Нещодавно визначили перелік підручників для 9 класів. Їх друкують. Коли отримаємо електронні копії - вони також будуть на нашому сайті", - повідомили Gazeta.ua у прес-службі Міністерства освіти і науки України.

Кілька років тому в Міносвіти піднімали питання зниження ваги ранця школяра. Розробляли декілька можливих шляхів зниження ваги підручників. Серед них: перехід на так званий "легкий картон", поділ об'ємних за кількістю сторінок підручників на кілька частин та використання електронних носіїв.

Зараз ви читаєте новину «Шкільні підручники публікуватимуть в інтернеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути