четвер, 15 серпня 2019 13:06

Скільки українців не володіють англійською

Скільки українців не володіють англійською
Англійську на рівні intermediate знають 18% українців Фото: MyEnglishTeacher.eu

18% українців володіють англійською мовою на рівні intermediate.

У публічному рейтингу рівня володіння англійської мови в різних країнах 2018-го Україна опинилася на 43-му місці з 88-ми країн. Результатами щорічного дослідження поділилася міжнародна освітня компанія EF Education First, передає EnglishDom.

Всі країни поділили на 6 категорій. До групи з "дуже високим" рівнем знання мови потрапили практично всі скандинавські та західноєвропейські країни. Перші місця зайняли Швеція, Нідерланди та Сінгапур. Також тут опинилися нові учасники - Румунія і Хорватія.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати вражають: скільки осіб здали ЗНО на 200 балів

Україна потрапила до 3-ї категорії із "помірним" рівнем володіння англійською мовою та зайняла передостаннє місце в ній. Вище на одну сходинку за нас розташувалась Росія. Сюди потрапила також Білорусь. Сусідня Польща розмістилась першою у групі з "високим" рівнем знань англійської мови.

Аутсайдерами стали Узбекистан, Ірак і Лівія. Вони посідають 3 останні сходинки і мають "дуже низький" рівень володіння англійською мовою.

2017-го Україна займала 47-е місце в списку і була в групі "нижче за середній". Основними "двигунами" такого прогресу експерти вважають it-індустрію, нову реформу освіти, а також доступність онлайн-вивчення англійської.

Зараз ви читаєте новину «Скільки українців не володіють англійською». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути