вівторок, 25 червня 2019 18:23

Сімейна освіта стала доступною всім

Сімейна освіта стала доступною всім
Сімейна освіта почне діяти з 1 вересня. Фото: Видавництво Старого Лева

З 1 вересня кожен школяр в Україні зможе навчатися вдома.

Щоб перейти на сімейну освіту потрібно написати заяву і принести її в школу за місцем реєстрації. Відповідне нововведення запровадило Міністерство освіти. Нині в Україні 54 тис. дітей, які навчаються вдома, повідомляє "Сніданок з 1+1".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Результати ЗНО переглянуть

"За новим законодавством, індивідуальною вважається сімейна освіта, екстернат і педагогічний патронаж, - каже державний експерт Директорату дошкільної і шкільної освіти МОН Олена Ліннік. - Педагогічний патронаж передбачає супровід педагога від школи – це тільки консультації і оцінювання. Сімейна освіта і екстернат дуже схожі між собою, але різниця в тому, що на сімейну освіту мають право всі, а екстернат – це виключний перелік осіб".

Заяви на сімейну освіту почнуть приймати з 1 вересня. Тоді ж і запрацює відповідне положення. Викладачі повинні провести з дитиною та батьками консультації та допомогти скласти навчальний план. Оцінювати здобуті знання будуть в кінці семестру.

6 червня в Україні офіційно з'явилася "передвища освіта". Стосується студентів, батьків, освітян, роботодавців і враховує інтереси мільйонів українців.

Зараз ви читаєте новину «Сімейна освіта стала доступною всім». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі