Ексклюзиви
середа, 17 серпня 2016 21:44

Результати ЗНО показали розрив у якості освіти між містом і селом

Результати ЗНО показали розрив у якості освіти між містом і селом
3222.ua

У сільських навчальних закладах близько двох третин дітей здають зовнішнє незалежне оцінювання з усіх предметів на початковому та середньому рівні - 1 до 6 балів за 12-бальною системою.

У містах більше половини дітей здають ЗНО на достатній та високий рівень – від 7 до 12 балів. Про це розповів Вадим Карандій, директор Українського центру оцінювання якості освіти.

За даними УЦОЯО українську мову випускники міських шкіл на достатній та високий рівень – від 7 до 12 балів здають 68,3 % дітей, історію України – 44,9%, математику – 56,4 %.

Для порівняння, в сільській місцевості за тестування з історію України отримують від 1 до 6 балів за 12-бальною шкалою знають -77,5 % дітей, математику на початковий та середній рівні здали 72,3 % дітей, а українську мову – 62,7 %.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Жоден випускник не склав усі іспити ЗНО на 200 балів

Це означає, що у дітей, які отримали освіту у сільській місцевості в декілька разів менше шансів успішно скласти ЗНО з основних для вступу у ВНЗ предметів, ніж у їх ровесників, які закінчили школи у містах.

Як розповіла Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич, опорні школи – одне з рішень, яке сьогодні пропонує МОН для подолання очевидного розриву між якістю освіти в селах та містах.

Нагадаємо, у рамках розслідування справи екс-директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука перевіряли результати ЗНО, які можуть бути сфальсифіковані.

Зараз ви читаєте новину «Результати ЗНО показали розрив у якості освіти між містом і селом». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі