понеділок, 17 липня 2017 15:36

Повідомили, скільки абітурієнтів з Криму навчатимуться на бюджеті

Повідомили, скільки абітурієнтів з Криму навчатимуться на бюджеті

Для вступників з Криму виділили 2600 бюджетних місць. Їх розподілили між 35 вузами.

Про це повідомляють у прес-службі Міносвіти.

Квоти діють на базі вузів, у яких створили освітні центри "Крим-Україна". Це 12 вищих навчальних закладів. У них для кримчан виділили 800 бюджетних місць.

"Ще понад 1800 місць розподілені відповідно до закону, який гарантує квоти для вступників з Криму в усіх ВНЗ у визначених областях – Одеській, Херсонській, Миколаївській та Запорізькій. Цей закон був ухвалений у червні цього року. Набув чинності лише на початку липня. Однак МОН уже створило всі необхідні умови, щоб він працював і абітурієнти з Криму могли вступати на гарантовані місця держбюджету в зазначених областях", – розповідає директор департаменту вищої освіти МОН Олег Шаров.

Вступники з Криму мають можливість вступити на бюджет лише до 26 липня. Тоді формуватимуть загальний рейтинговий список. Потім зарахування проводитимуть на контрактну форму навчання.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Держава платить за тих фахівців, які їй потрібні - експерт

До 23 липня абітурієнти з Криму повинні скласти вступні іспити. Це державна підсумкова атестація з української мови та історії України і визначений вузом вступний іспит чи творчий конкурс.

Абітурієнтам, які не змогли зареєструвати електронний кабінет вступника, дозволили подавати паперові заяви. Таке рішення прийняло Міністерство освіти і науки у зв'язку з проблемами у роботі системи електронного вступу.

Зараз ви читаєте новину «Повідомили, скільки абітурієнтів з Криму навчатимуться на бюджеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути