Ексклюзиви
неділя, 02 липня 2017 17:40

Студенти вимагають обирати викладачів через конкурс

Студенти вимагають обирати викладачів через конкурс
Студенти ЛНУ ім. І. Франка написали відкритого листа закладів з вимогою створити відкриті процедури конкурсів на посади викладачів. Фото: Збруч

Обирати викладачів вузів за конкурсом пропонують студенти ЛНУ ім. І. Франка. Вони вже написали відкритого листа закладів з вимогою створити відкриті процедури конкурсів на посади викладачів.

Про це повідомив на своїй сторінці y соціальній викладач ЛНУ Остап Сливинський.

"Університетські адміністратори мають великий досвід і майстерність в імітуванні реформ. Однак не імітація, а справжні зміни, ‒ ось що потрібно зараз. З огляду на це ми вимагаємо припинити "політику замовчування" фактів корупції чи академічної недоброчесності у Львівському національному університеті ім. І.Франка та інших українських університетах. Протоколи проведення обговорень і рішень Вчених рад факультетів мають оперативно висвітлюватися на сайтах факультетів", - йдеться y листі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Раритети унікальної бібліотеки одеського університету оцифрують

Крім того, три десятки студентів філологічного факультету провели акцію протесту проти непрозорості системи вибору викладачів.

Привід до таких дій через інцидент y львівському вузі. У середині червня викладач університету Богдан Пастух не пройшов конкурс на посаду доцента кафедри теорії літератури. На таємному голосуванні він отримав 9 голосів "за" та 19 "проти". Викладача називали борцем із корупцією та плагіатом.

Днями можуть скасувати наказ про підвищення прохідного балу для вступу на медичні спеціальності - 150 балів з кожного сертифікату ЗНО. Рішення стосувалося 4 спеціальностей: "Стоматологія", "Медицина", "Фармація, промислова фармація" та "Педіатрія".

Зараз ви читаєте новину «Студенти вимагають обирати викладачів через конкурс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 4069
Голосування Чи варто із дітьми вчити уроки?
  • У жодному разі не треба
  • Завжди потрібно
  • Треба до 5 класу
  • Потрібно, якщо дитина заробила погану оцінку
  • Слід тільки перевіряти виконане завдання
  • Треба, якщо про це благатиме дитина
Переглянути