понеділок, 15 липня 2019 13:15

Вступників зобов'яжуть складати англійську на рівень В1

Вступників зобов'яжуть складати англійську на рівень В1
Рівень англійської В1 буде обов'язковим для вступу на бакалавра з 2023 Фото: icoms-bg.com

З 2023-го володіння англійською на рівні В1 буде обов'язковим у разі вступу на бакалавра.

Усіх вступників зобов'яжуть складати "скринінговий" тест із англійської мови. Наприклад, зовнішнє незалежне оцінювання або стандартизовані іноземні тести з метою встановлення рівня володіння мовою, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Документ передбачає організацію мовних курсів та інтенсивів, володіння англійською мовою на рівні не менше В1 стане обов'язковою умовою для вступу. В2 - для випуску, частину профільних дисциплін пропонують зробити англомовними і проводити регулярні "скринінги знань", зокрема, ввести обов'язкове ЗНО з іноземної мови після бакалаврату", - повідомили у Міністерстві освіти і науки України.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: ЗНО до магістратури: Встановили мінімальну кількість тестових балів

Якщо рівень вступника нижче за В1, то він усе одно зможе вступати до вузу. Проте такий абітурієнт повинен пройти мовний інтенсив для досягнення відповідного рівня. Це необхідно виконати до початку навчального року.

"Через стандарти вищої школи буде прописана вимога, що обов'язково студент бакалаврату, незалежно від спеціальності, повинен засвоїти іноземну мову на рівні В1+, якщо він хоче отримати диплом. Для старших рівнів - магістри і доктори філософії з академічним компонентом - обов'язковим буде рівень В2", - додають у міністерстві.

Також у найближчі 5-7 років планується замінити випускний іспит обов'язковим стандартизованим єдиним іспитом із англійської мови для всіх студентів бакалаврату.

Щоб стимулювати студентів вивчати англійську на рівні В2, міністерство пропонує ввести обов'язковий тест із англійської під час магістратури. Його проводитимуть для більшості спеціальностей у режимі "склав/не склав".

Зараз ви читаєте новину «Вступників зобов'яжуть складати англійську на рівень В1». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути