пʼятниця, 18 листопада 2016 13:00

Оприлюднили список професій державного значення

Оприлюднили список професій державного значення

Опублікуали список із 19 професій, які мають загальнодержавне значення. У рамках децентралізації освіти уряд презентував перелік фахівців, які навчатимуться у ВНЗ за кошти держави.

Фінансування професійної освіти перейшло на місцевий рівень. Це означає, що замовлення на кадри повністю формуватиме місцева влада, виходячи з потреб власного ринку праці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Стало відомо, які випускники отримають 7 тис. грн від держави

До переліку професій загальнодержавного значення увійшли: налагоджувальник верстатів і маніпуляторів з програмним керуванням; бурильник експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту та газ; помічник бурильника експлуатаційного та розвідувального буріння свердловин на нафту та газ; моторист бурової установки; машиніст бурової установки; складальник корпусів металевих суден; живописець; монтажник систем вентиляції, кондиціонування повітр,я пневмотранспорту й аспірації; бджоляр; виноградар; верстатник деревообробних верстатів; верстатник широкого профілю; токар; тістороб; фрезерувальник; монтер колії; слюсар з ремонту дорожньо-будівельних машин і тракторів; помічник машиніста тепловоза; помічник машиніста електровоза.

"Ми повинні проводити реформи та йти на непопулярні кроки для того, щоб покращити систему освіти в Україні. Але на шляху змін ми повинні подбати, щоб з фінансових причин не припинилася підготовка на потрібні українській економіці спеціальності", - сказав заступник міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Список професій загальнодержавного значення будуть затверджувати щорічно починаючи з 2017 року. У процесі формування бюджетів на наступні роки його можна буде корегувати.

Зараз ви читаєте новину «Оприлюднили список професій державного значення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 3417
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути