Ексклюзиви
вівторок, 09 липня 2019 14:58

Визначили кандидатів на місце освітнього омбудсмена

Визначили кандидатів на місце освітнього омбудсмена
Визначили претендентів на посаду освітнього омбудсмена Фото: ОБОЗРЕВАТЕЛЬ

На посаду освітнього омбудсмена претендує 3 кандидати.

Рішення щодо призначення конкретної кандидатури приймуть до кінця тижня. Його опублікують на сайті Міністерства освіти та науки України 12 липня, повідомила міністр освіти Лілія Гриневич.

Відеопредставлення усіх кандидатів опублікували на офіційній сторінці відомства у Facebook.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні створять Центр розвитку освіти

"Ми будемо зважати на коментування цих відеопредставлень, бо розуміємо, наскільки це суспільно важлива посада. Люди хочуть знати, хто захищатиме їхні права", – повідомила міністр.

Першим кандидатом є Ващук Олеся Петрівна - голова правління громадської організації "Міжнародна фундація розвитку". Вона займається захистом та консультацією щодо прав українців.

"Я професійний юрист, доктор юридичних наук. Активно беру участь у правозахисних проектах. Добре розумію, який обсяг робіт очікує освітнього омбудсмена, які ключові питання потрібно вирішувати", – сказала Ващук.

Другим став Горбачов Сергій Іванович - директора спеціалізованої школи І-ІІІ ступенів №148 імені Івана Багряного з поглибленим вивченням української мови та літератури міста Києва.

"Робота директора школи – кожного дня вирішувати конфлікти. Саме тому моє прагнення зробити освіту якіснішою знайшло логічне продовження в тому, що я подався на посаду омбудсмена. Я думаю, що важливо побудувати в усіх регіонах України громадські приймальні для захисту прав", – повідомив Горбачов.

Третій претендент – Яковець Ірина Станіславівна - перший заступник директора Державної установи "Центр пробації".

"Я доктор юридичних наук, фаховий юрист. Маю досвід судового захисту прав, співпрацювала з багатьма міжнародними організаціями. Омбудсмен має виступати медіатором у всіх складних справах щодо конфліктів в освітній сфері. Я буду це робити і в мене буде для цього команда", – поділилася Яковець.

У 25 школах України з вересня 2019-го впровадять програму, яка пропонує сучасні підходи для соціального, емоційного та етичного навчання – SEE Learning.

Зараз ви читаєте новину «Визначили кандидатів на місце освітнього омбудсмена». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 3416
Голосування Якою має бути стипендія в університетах?
  • 830 грн, як зараз
  • як прожитковий мінімум 1228 грн
  • студентам не потрібна стипендія
  • лишити тільки для пільговиків
  • платити тільки відмінникам
Переглянути