вівторок, 24 вересня 2019 13:32

Наскільки зменшилась кількість нещеплених дітей у школах і садочках

Наскільки зменшилась кількість нещеплених дітей у школах і садочках
Нещеплених дітей у школах і садочках Києва стало менше Фото: Клиника Медиком

Кількість нещеплених дітей у школах Києва складає 6,7%, у садочках – 9,6%.

За останній рік відсоток нещеплених школярів у столичних закладах освіти зменшилась майже вдвічі, повідомили у Київській міській державній адміністрації.

Відповідні дані отримали з довідок, які медичні установи видали батькам дітей.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як правильно обрати гурток для дитини: поради експерта

"Департамент охорони здоров'я та Департамент освіти і науки рекомендують усім батькам, діти яких ще не отримали планові щеплення, потурбуватися про здоров'я дітей і здійснити процедуру вакцинації, попередньо отримавши консультацію у сімейного лікаря. Це суттєво вплине на створення колективного імунітету в цілому та убезпечить здоров'я дитини", - повідомляють у КМДА.

Медики стверджують, що показник 16% є великим. Небезпека спалаху вакцинокерованих інфекційних хвороб у дитячих колективах залишається на високому рівні.

7 вакцинокерованих інфекційних хвороб, проти яких в Україні проводяться планові профілактичні щеплення - гепатит В, дифтерія, правець, кашлюк, кір, краснуха, епідемічний паротит.

Зараз ви читаєте новину «Наскільки зменшилась кількість нещеплених дітей у школах і садочках». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі