субота, 24 червня 2017 07:50

NASA пророкує людству вічні дощі

NASA пророкує людству вічні дощі
Вчені пророкують людству вічні зливи. Фото: LiveInternet

Наукові співробітники NASA стверджують, що вже в найближчому майбутньому людство чекають вічні дощі і потопи. Це пов'язано зі зменшенням числа висотних хмар, які утримують вологу.

Невтішні прогнози вчені зробили після проведеного аналізу даних, що надходили від метеорологічних служб за останні 40 років. Глобальне потепління б'є по всіх фронтах, вважають фахівці. Через зміни клімату відбуваються непоправні зміни в циркуляції повітряних мас в атмосфері, - інформують Аспекти.

Над екватором висхідні повітряні потоки, які рятують людей від тривалих злив, з кожним роком стають слабкіше. Саме ці "пробоїни" стають причиною сильних дощів. Число повітряних мас, що утримують тепло, стає менше, тому частинки пара конденсуються і перетворюються в рідину і опускаються на землю у вигляді дощів.

Вчені передбачають, що першими від злив постраждають мешканці тропічних регіонів. Потім зона "дірок" в повітряних масах буде поступово поширюватися по всій Землі.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: NASA оприлюднило запис "позаземної музики" з космосу

Наукові співробітники NASA не виключають, що їх прогнози щодо вічних дощів можуть бути помилковими. Однак вони звертають увагу на те, що останнім часом на Землі все частіше й інтенсивніше почали з'являтися затяжні зливи.

Зараз ви читаєте новину «NASA пророкує людству вічні дощі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути